​Sant Joan de les Abadesses recorda Xavier Carbonell

El Palau de l'Abadia acull una mostra sobre la trajectòria pictòrica de l'artista olotí mort el 2015

Xavier Carbonell en una imatge d'arxiu
Xavier Carbonell en una imatge d'arxiu | Ajuntament Sant Joan de les Abadesses
Redacció
18 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:42h
El Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses acull una exposició de pintures de Xavier Carbonell i Serra (Olot, 1942-2015). Sota el nom de La llum vellutada, està comissariada pel santjoaní Eusebi Puigdemunt i se suma a l'exposició Els ulls parlen, les paraules miren, les mirades pensen d'Agustí Puig que també es pot visitar a l'Espai Art l'Abadia.

L'exposició de Carbonell es podrà veure al segon pis del Palau de l'Abadia fins al 20 de novembre i estarà oberta al públic de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i diumenges, de 10 a 14 h

Xavier Carbonell i Serra va ser un artista de llarga carrera que s'inicià primer sota les directrius del seu pare, el també pintor i escultor Lluís Carbonell i Colom, i després a les aules de l'Escola de Belles Arts d'Olot, on començà la formació reglada.

Tot i que també va practicar disciplines com ara l'escultura i la ceràmica, la seva creació artística més destacada fou en pintura, amb un llenguatge pictòric molt personal i reconeixible alhora, sap connectar visualment i emocional amb el públic contemplador dels seus llenços, amb un ús del color matisat per una llum vellutada, unes formes i una composició de factura impecables, curulles de serenitat, sense estridències ni concessions innecessàries. Pel que fa a la temàtica, és d'allò més variada: hi trobem des dels paisatges de la natura fins als paisatges urbans.