​Neix «Estona», un nou servei comarcal d'acollida d'infants a la Garrotxa

Cada municipi oferirà espais gratuïts on les famílies puguin deixar-hi els fills durant estones i així afavorir la conciliació familiar

Uns nens jugant
Uns nens jugant | Arxiu ND
Redacció
18 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:55h
Lleure gratuït als pobles de la Garrotxa. Aquest seria el títol que resumeix a grans trets el nou projecte comarcal que s'ha llançat a la comarca. Ho ha fet el Consell Comarcal gràcies al finançament rebut per part del Departament d'Igualtat i Feminismes, el qual va aprovar el desembre passat transferir ajudes a les ciutats de més de 20.000 habitants i als consells comarcals per fomentar serveis de cura puntuals per a infants.

A la Garrotxa, el servei s'anomena Estona i inclou diferents espais gratuïts per a famílies amb fills menors de dat. El projecte es divideix en tres activitats que estaran disponibles als municipis de la comarca. Per una banda, hi haurà el Temps per lleure que serà un servei de lleure durant les tardes a un equipament del municipi. També hi haurà Temps per cultura, un servei de guarda per aquelles famílies que vulguin gaudir sense els fills de les activitats culturals que es facin al municipi. I per últim, Temps per Nadal, que serà una proposta que inclourà activitats de matí i tarda durant les vacances escolars de Nadal.

Tots els serveis del projecte Estona són gratuïts i es reparteixen en diferents franges horàries segons el municipi. Principalment, els serveis s'ofereixen de 17 h a 20 h entre setmana i de 10 h a 13 h els caps de setmana. Per utilitzar el servei cal que les famílies facin una reserva prèvia 48 h abans a l'adreça tempspertu.garrotxa.cat.

El projecte Estona ja està actiu des d'aquest dilluns i va destinat a infants de 2 a 12 anys. Les activitats de Nadal s'ampliaran fins als 14 anys i totes les propostes estaran coordinades i dirigides per l'empresa garrotxina Arriant. La dinamització dels espais anirà a càrrec de monitors de lleure de l'empresa. En el cas d'Olot, el projecte Estona s'ha traduït en El Cau de la Guilla, un espai que s'ubica a la biblioteca i que té el mateix objectiu.