​Les seleccions catalanes d’hoquei llueixen l'estelada de no rendició a Olot

Els dos equips han guanyat la GoldenCat amb una samarreta reivindicativa

La selecció masculina, abans del partit de dissabte contra Alemanya
La selecció masculina, abans del partit de dissabte contra Alemanya | FCP
Pere Pratdesaba
17 d'octubre del 2022
Actualitzat a la 13:10h
Èxit de les seleccions catalanes masculina i femenina d’hoquei patins a la GoldenCat, que aquesta setmana s’ha disputat a Olot, on s’han enfrontat a França, Itàlia i Alemanya. Els dos equips han guanyat el torneig en les finals d’aquest diumenge. 

La victòria s’ha aconseguit d’una manera molt particular: lluint la samarreta de l’estelada de no rendició. La bandera negra catalana o estelada negra va ser creada per la Fundació Reeixida (abans denominada Comissió del Centenari de l'Estelada) amb motiu del tricentenari de la Campanya de Catalunya i es va presentar al Museu d'Història de Catalunya el 2014.

Es basa en la bandera negra del bàndol austriacista català durant la Guerra de Successió i el setge de Barcelona del 1714, com a senyal de no defallir i de lluita sense treva. Van afegir-hi l'estel de cinc puntes de l'estelada, i un sautor (creu) com el de bandera de Santa Eulalia de Barcelona. 
 

Un partit de la selecció femenina catalana a Olot. Foto: FCP


Pel que fa a les finals d’hoquei d’aquest diumenge, la selecció masculina ha guanyat França per 5-4, en un partit vibrant. Les noies, per la seva banda, s’han imposat a Itàlia per 3-1.
 
Arxivat a