​Santa Pau crea el Consell de Poble

L'òrgan ha de servir per fomentar la participació ciutadana i és la culminació a un procés participatiu que va començar el 2020

17 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:10h
Santa Pau fa un pas més en la participació ciutadana. En l'últim ple municipal del mes de setembre, l'Ajuntament va aprovar la creació del Consell de Poble, un òrgan participatiu, format per veïns que serveix per recollir, fomentar i proposar idees ciutadanes.

La intenció és que el Consell de Poble de Santa Pau estigui format per diverses persones de diferents perfils i serveixi com a pont entre l'Ajuntament i el veïnatge. "Ens agradaria que aquest òrgan fes d'enllaç entre ajuntament i veïns. A vegades costa venir a l'ajuntament i aquesta figura podria servir per recollir queixes, propostes o suggeriments", diu l'alcalde de Santa Pau, Pep Companys.

De moment, l'Ajuntament ha fet l'aprovació inicial del reglament que regula el Consell de Poble. Ara, l'aprovació haurà de passar uns dies d'exposició pública abans no estigui aprovat definitivament. "Amb el reglament aprovat, ara hem de trobar algú. Hem de trobar gent que tingui ganes. Crec que, més o menys, tenim persones que han participat més en el procés i estan motivades. Crec que el Consell de Poble hauria d'estar format per diferents perfils, joves i grans", afegeix l'alcalde.

La creació del Consell de Poble de Santa Pau és la culminació d'un procés participatiu que va començar el 2020 amb una consulta ciutadana, que es va transformar el passat juliol amb l'aprovació d'un reglament de participació i que ha acabat aquest setembre amb la creació del Consell de Poble. Amb Santa Pau, ja són quatre els municipis de la Garrotxa que tenen Consell de Poble comptant Argelaguer, Mieres i Sant Joan les Fonts.