Olot reduirà l'horari dels llums de Nadal per la crisi energètica

S'ajustaran a l'horari de les botigues i els llums de les avingudes s'encendran uns dies més tard que els del centre

Llums de Nadal a Olot.
Llums de Nadal a Olot. | Martí Albesa
17 d'octubre del 2022
Actualitzat el 20 de novembre del 2023 a les 17:52h
La crisi energètica que vivim ha obligat moltes persones a prendre mesures d'estalvi energètic per evitar que la factura i el consum no es disparin. La situació no només està afectant els domicilis o les empreses, sinó que l'administració també es veu obligada a fer-hi front. Tant és així que moltes ciutats de Catalunya han decidit reduir les hores d'encesa d'elements tan típics com els llums de Nadal. Olot serà una d'elles.

L'Ajuntament de la capital de la Garrotxa ha decidit reduir l'horari i el calendari d'obertura dels llums. Hi haurà els mateixos muntatges que altres anys, en total seran 29 zones, però s'obriran menys hores. Els llums del centre de la ciutat s'obriran el 25 de novembres, com és habitual, però els de les avingudes i els barris ho faran dies més tard, el 2 de desembre. Tots s'apagaran el 6 de gener.

A part de reducció en el calendari, també hi haurà reducció horària. Les hores de llum s'ajustaran més als horaris comercials. A més, no hi haurà els mateixos horaris ni enceses de diumenge a dijous (de 17:30 a 22 h), que el divendres i dissabte quan hi ha més activitat comercial (de 17:30 a 22:30 h). El 24, 25 , 31 de desembre i 6 de gener l'apagada de llums serà a la una de la matinada.

El regidor de Via Pública d'Olot, Aniol Sellabona, diu a NacioGarrotxa que totes aquestes mesures s'han treballat amb l'Associació de Comerciants d'Olot i que l'entitat i l'Ajuntament coincideixen en el fet que cal prendre mesures davant la crisi climàtica. "Aquesta campanya de Nadal serà clau per al comerç. Sabem la importància que té i, per tant, la importància de fer un muntatge atractiu. Des de l'Associació de Comerciants també són molt conscients de la situació que estem travessant i per això treballem conjuntament en una reducció d'horaris", afirma el regidor.

Baixar de les 200 hores de llum
Fins ara, els llums de Nadal d'Olot s'obrien unes 229 hores durant la campanya de Nadal. Amb les mesures adoptades aquest any es baixarà fins a les 199. La restricció horària ha de permetre que el consistori pugui mantenir la factura elèctrica que els llums suposaven altres anys, malgrat l'augment del preu de l'electricitat i reduir fins a un 15% el consum. "Cal fer compatible la importància de la promoció econòmica del comerç local i la situació d'emergència energètica que estem vivint", conclou Sellabona, qui també recorda que a més d'aquestes restriccions des de fa anys el consistori aposta per a la tecnologia led perquè els consums siguin més baixos.
Arxivat a