​Olot reuneix experts mundials en la Setmana de la Vulcanologia

S'han organitzat tres conferències, sortides de camp i visites a escoles

Una de les activitats de la Setmana de la Vucanologia 2021
Una de les activitats de la Setmana de la Vucanologia 2021 | @olotuit
Redacció
13 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 17:51h
Durant aquesta segona i tercera setmana d'octubre, Olot es converteix en un niu de coneixement sobre els volcans. Amb motiu de la segona edició de la Setmana de la Vulcanologia, organitzada per l'Espai Cràter, la capital garrotxina reunirà alguns dels estudiosos més reconeguts del món en la matèria.

La subdirectora general de Vigilància, Alerta i Estudis Geofísics de l'Instituto Geogràfico Nacional, Carmen López, el professor de la Nelson Mandela African Institution, Ben Beeckmans, o el director de recerca de l'Osservatorio Vesuviano, Giovanni Macedonio, seran alguns dels experts que es podran escoltar els pròxims dies a la ciutat.

Tots ells protagonitzaran tres conferències obertes al públic. La primera tindrà lloc el pròxim diumenge 16 d'octubre i serà una caminada pels volcans Montsacopa i Garrinada acompanyada de l'explicació dels vulcanòlegs, Joan Martí i els garrotxins Xavier de Bolós i Llorenç Planagumà. La caminada és gratuïta, però cal inscripció enviant un correu a sau.crater@olot.cat. La segona activitat serà una doble xerrada el dimarts 18 a dos quarts de set de la tarda amb l'investigador del CSIC, Arnau Folch, sobre les implicacions de les erupcions volcàniques, i amb Giovanni Macedonio sobre els perills dels volcans italians. Finalment, el divendres 21 també a les set de la tarda, hi haurà una doble conferència amb Ben Beeckmans i Carmen López sobre la Vall del Rift Africà i l'erupció de la Palma, un any després. Totes les conferències seran a la Sala Magma de l'Espai Cràter.

Curs de vulcanologia i estada a Faber
Paral·lelament a les xerrades obertes al públic, la Setmana de la Vulcanologia d'Olot camina agafada de la mà amb el Postgrau de Vulcanologia que organitza la Universitat de Girona i que per primera vegada es durà a terme a l'Espai Cràter. Compta amb 17 alumnes vinguts dels Estats Units, Argentina, Portugal, Xile o Mèxic.

A més, la Residència Faber d'Olot també ha organitzat una estada per acollir els experts que protagonitzaran les conferències de la Setmana de la Vulcanologia. Tots ells també passaran per les escoles de la ciutat per difondre entre els més joves el paper de les dones científiques, les particularitats dels volcans d'Itàlia o l'actuació que es va fer al volcà de la Palma.
Arxivat a