​L'hoquei patins internacional se cita a Olot

La ciutat acollirà des d'aquest dijous fins diumenge la GoldenCat, on participaran les seleccions absolutes de Catalunya, Itàlia, França, Alemanya i Suïssa

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | ACN
Redacció
10 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:59h
L'hoquei patins continua creixent amb força a Olot i ho demostra el fet que després d'acollir la Supercopa d'Espanya aquest setembre, la ciutat tornarà a ser seu d'una nova competició de nivell sobre patins. Es tracta de la GoldenCat, una nova prova que s'emmarca dins la II Setmana Catalana de l'Esport que impulsa la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat.

Olot ha estat escollida la seu de l'hoquei patins en aquesta setmana esportiva i, per això, la pista Josep Jou de l'Hoquei Olot serà l'escenari de la GoldenCat. Des d'aquest dijous i fins diumenge s'hi reuniran diferents seleccions absolutes femenines i masculines. Es comptarà amb la participació de França, Alemanya, Itàlia i Suïssa (només en categoria femenina).

Durant cinc dies es podran veure jugadors i jugadores d'aquests països, entre els quals hi haurà l'olotí Marc Julià del Reus Deportiu i el porter de l'Hoquei Olot, Guillem Raurell. El seleccionador català Jordi Camps també ha cridat Martí Serra (Deportivo Liceo), Joan Cañellas (Lleida Llista), Roc Pujadas (FC Porto), Marc Grau (Barça), Jordi Bargalló i Eloi Mitjans (CE Noia), Martí Casas i Sergio Miras (CP Calafell).

Pel que fa a la selecció catalana femenina, Josep Maria Barberà ha convocat a Mariona Surós (Cerdanyola CH), Helena Saldaña (CHP Bigues i Riells), Joana Comas, Nara López, Elisabet Gurri i Ona Castellví (CP Manlleu), Paula Vilamala (CP Voltregà), Berta Tarrida (Roller Matera), Carla Fontdeglòria (HC Palau Plegamans) i Patrícia Miret (Igualada Femení HCP).

La GoldenCat es disputarà aquest cap de setmana en paral·lel amb les respectives competicions domèstiques. El torneig tindrà un format de lligueta i els dos primers classificats accediran a disputar la final de diumenge. L'entrada és gratuïta de dijous a dissabte, tot i que cal descarregar-se l'abonament prèviament, mentre que diumenge el preu és de 3€. Es poden adquirir en aquest enllaç.
 

Imatge de la presentació de la GoldenCat aquest dilluns a l'Espai Cràter Foto: Ajuntament d'Olot


La competició s'ha presentat aquest dilluns al matí a l'Espai Cràter d'Olot.El president de la Federació Catalana de Patinatge, Benjamí Pons ha assegurat que "ens agrada fer els deures ben fets i hem organitzat un torneig cabdal de la Setmana Catalana de l'Esport", tot i que "hi ha la voluntat que la GoldenCat tingui continuïtat en els propers anys". Pons ha explicat també que la Goldencat "projecta la idea i valors de FCP: patinatge i país" i que per la junta directiva que encapçala representa una obligació "difondre el que som a Catalunya, on tenim quantitat i qualitat".

La Setmana Catalana de l'Esport també a Oix
Després de 87 anys, la Unió de Federacions de Catalunya ha tornat a impulsar aquesta iniciativa que es va celebrar un únic any. Va ser el 1935 a Barcelona i després va quedar estroncada per la guerra civil. Consisteix en una setmana on les seleccions catalanes de diferents disciplines esportives competeixen contra altres seleccions nacionals.

Enguany se celebra a la demarcació de Girona i comptarà amb 20 localitats que faran de seu d'una trentena d'esports. Entre elles hi ha el poble d'Oix, on es disputarà la prova de curses de muntanya, aprofitant la celebració de la tradicional cursa Trepitja Garrotxa, organitzada pel Centre Excursionista Olot. A més, a part de hoquei patins, la capital de la Garrotxa també acollirà la prova de dards dissabte a al tarda a l'entrada del pavelló d'esports de la ciutat amb l'enfrontament entre Catalunya i França.

Atletisme, bàdminton, billar, caça, handbol, escacs, futbol sala o bàsquet per a altres capacitats són alguns dels esports que inclou la Setmana. En total, la iniciativa agruparà més de 2.000 esportistes.
Arxivat a