1 de 10
festes

​Repartiran taps per als gots durant les nits de festa de la Gala de les Preses

S'han comprat unes 700 unitats que es distribuiran les nits de dissabte i dimarts

El tap que es repartirà durant aquest 2022 a la Gala de les Preses | Ajuntament de les Preses
per Redacció, Les Preses, Catalunya | 7 d'octubre de 2022 a les 17:46 |
Aquest divendres, les Preses ha donat el tret de sortida a la Gala, la cita més important del municipi juntament amb la festa major. Fins dimecres que ve, el poble acollirà més d'una trentena d'actes amb dues nits de festa amb concerts.

Aquest any, l'Ajuntament i la Comissió de Festes han decidit repartir taps per als gots. Es repartiran de manera gratuïta a l'accés a l'envelat on se celebraran els concerts. Es tracta d'una tela que es col·loca dalt el got i queda subjectada amb un forat per on es pot introduir la palla. També porta una polsera per dur el tap penjat del canell quan no es vulgui fer servir. En total, es repartiran unes 700 unitats durant la nit de dissabte i dimarts. 
 
És la primera vegada que un Ajuntament de la comarca decideix tirar endavant aquesta mesura. Les Preses ho ha fet amb l'objectiu de sensibilitzar el públic de la festa contra les agressions masclistes i per això, el tap portarà una inscripció que dirà: "Les Preses diu no a la violència de gènere". Els taps per als gots, substitueixen, enguany, el Punt Lila que sí que va tenir la Gala de les Preses el 2019 com a acció sensibilitzadora contra els abusos sexuals.

 

Participació