1 de 10
festes

​La fundació de l'empresa garrotxina Metalquímia farà el pregó de les Fires de Girona

Tindrà lloc el divendres 28 d'octubre a la plaça del Vi

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, amb Josep Lagares, vicepresident de la fundació | Ajuntament de Girona
per Redacció, 7 d'octubre de 2022 a les 17:19 |
La Fundació Metalquímia serà l'encarregada del pregó de les Fires de Girona 2022. El divendres 28 d'octubre a les 20 h, els responsables de la fundació sortiran al balcó de l'Ajuntament de Girona, a la plaça del Vi, per donar inici a les festes de la capital gironina.

Des de l'Ajuntament de Girona es vol reconèixer així la implicació de l'entitat amb la vida social, educativa i cultural de la ciutat amb projectes com la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, la Jove Orquestra de les Comarques Gironines o el joc de la "creativació".


L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha visitat aquest divendres el vicepresident de la fundació, el garrotxí Josep Lagares, a les instal·lacions que té l'entitat al barri de Fontajau. "Pel seu intens compromís com a empresa donant suport a la cultura amb una dosi intensa de responsabilitat social i, sobretot, per fer-ho en favor de la cultura catalana, volem que la Fundació faci el pregó de les Fires d'enguany", ha afirmat l'alcaldessa.
 

Per la seva banda, Lagares ha agraït el reconeixement i l'honor de ser els pregoners: "Molt contents per aquest reconeixement perquè es valora el model de col·laboració pública-privada que hem dut a terme amb l'Ajuntament i amb l'Auditori de Girona durant tants anys per fer néixer iniciatives. Podeu comptar amb el nostre compromís per continuar impulsant des de Girona la cultura, l'educació i la creativitat per fer un món una mica millor".

Una empresa amb orígens a Besalú


La Fundació Metalquímia es va crear el 2015 sota el paraigua de l'empresa Metalquímia. La companyia dedicada a la fabricació de línies i equips industrials per a elaboració de productes carnis es va fundar el 1971 a Besalú. El 1982 obra la seva seu a Girona i el 2001 va traslladar la seva producció a Palol de Revardit fent un salt important en l'àmbit empresarial.

L'any passat, Metalquímia va celebrar els 50 anys d'història i dona feina, actualment, a 160 treballadors amb presència a més de 90 països de cinc continents. Aquest 2022, l'empresa de la família Lagares ha invertit 2,5 milions en una nova planta de muntatge a les actuals instal·lacions de Palol de Revardit i compta amb una superfície de 5.000 metres quadrats.
Participació