​Creen un conte i un videojoc a Olot per conscienciar sobre la salut mental

L'Associació El Paraigua vol que els materials serveixin per tractar els trastorns a les aules de la comarca

Membres d'El Paraigua amb col·laboradors que han fet possible el llibre i el videojoc
Membres d'El Paraigua amb col·laboradors que han fet possible el llibre i el videojoc | Ajuntament d'Olot
Redacció
10 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 20:07h
Aquest 10 d'octubre és el dia Mundial de la Salut Mental i una de les poques associacions que tracten la qüestió a la Garrotxa és El Paraigua. Es tracta d'una entitat formada per familiars de persones amb trastorns mentals que va néixer el 2013 i que ara ha fet un pas més per conscienciar i divulgar coneixements al voltant de la salut mental.

Amb la col·laboració del CIT i Ferrer Xocolata, l'entitat olotina ha pogut tirar endavant dos materials didàctics que tenen l'objectiu d'explicar algunes de les malalties mentals com l'esquizofrènia, la depressió o el trastorn compulsiu obsessiu.

Un dels materials és un llibre que es titula El fabulós viatge de l'Elias, escrit per Judith Ferrer i il·lustrat per Roser Matas. Explica, a través del viatge per plantes del protagonista, els diferents trastorns que existeixen amb un llenguatge respectuós i educatiu. A més, també inclou consells i pautes per acompanyar persones amb trastorns mentals. La publicació ha comptat amb l'assessorament de Maria Àngels Domínguez, psiquiatre infantil del Centre de Salut Mental de la Garrotxa.

El segon material que ha llençat El Paraigua és un videojoc dirigit, sobretot, a adolescents i joves de Secundària. Sota el nom de In My Brain, ha estat desenvolupat per Gisela Vaquero i l'assessorament del responsable del Centre de Salut Mental per a adults de la Garrotxa, Ernest Torell. El videojoc és per a mòbils i ordinadors i es pot utilitzar com un recurs educatiu més a l'aula.

Tant el llibre com el videojoc són gratuïts i es poden descarregar a través de QR que es trobaran en punts de llibre que repartirà l'entitat. A més, els materials es posaran a disposició dels centres educatius de la comarca.

Dia Mundial de la Salut Mental
Aquest dilluns, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, s'han programat diferents activitats. De deu del matí a una del migdia hi haurà una carpa instal·lada davant l'església de Sant Esteve on es difondran els materials educatius i tasques que porta a terme l'Associació El Paraigua.

A dos quarts de dotze es durà a terme una intervenció artística a les escales de l'església de Sant Esteve a càrrec de l'Escola d'Art d'Olot. La jornada s'acabarà amb un dinar al casal cívic d'Olot amb usuaris, familiars i professionals de la Xarxa de Salut Mental de la Garrotxa.
Arxivat a