​Els serveis que inclourà l'illa del Carme d'Olot es coneixeran abans d'acabar aquest 2022

A part de la nova biblioteca, l'espai també inclourà altres equipaments que s'han estat deliberant fins ara

Imatge aèria de la zona de l'illa del Carme d'Olot
Imatge aèria de la zona de l'illa del Carme d'Olot | Edu Volador
06 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 18:34h
Des de fa mesos, l'Ajuntament d'Olot ha estat treballant per definir quins serveis ha de recollir la futura illa del Carme. Situada a l'eix que va des de la plaça Campdenmàs fins a l'antiga fàbrica de Can Sacrest, l'illa s'espera que sigui un pulmó per al Nucli Antic i que aporti nous serveis al centre d'Olot.

Durant el 2021 el consistori va definir el pla funcional de la nova biblioteca que s'ubicarà dins l'illa del Carme i que es podria començar a construir el 2024 amb un pressupost d'uns 9 milions d'euros (a repartir entre Ajuntament, Diputació i Generalitat). Després de definir els usos d'aquest equipament, ara també s'ha arribat a la recta final de la deliberació sobre els serveis que ha de recollir tota l'illa i quins equipaments (a part de la biblioteca) ha d'incloure. "El programa de serveis de l'illa de Can Sacrest està en fase d'elaboració i estarà completat aquest mes d'octubre", diu l'alcalde d'Olot, Pep Berga, qui assegura que abans d'acabar l'any s'explicarà quins són els serveis que s'han acabat escollint.

L'illa del Carme o de Can Sacrest té una llargada comparable amb la del Firal d'Olot i se situa entre el carrer de Sant bernat i el carrer del Carme. "L'espai permet acollir molts serveis. Vam prendre la decisió que no es podia abordar una única peça si no la posàvem en relació amb la resta de peces que havia de tenir l'espai", diu Berga.
 

Imatge aèria i delimitada de la futura illa del Carme Foto: ciclica.eu


Els serveis que ja se sap que inclourà l'illa del Carme són els de biblioteca i algun espai educatiu relacionat amb l'Escola d'Art. Sobre la resta d'equipaments que tindrà, Berga només avança això: "Alguns no es presten a cap altre lloc de la ciutat, però altres sí".

Una enquesta del 2017 pot donar pistes
L'any 2017, en la diagnosi participativa que va fer l'empresa Paisaje Transversal, s'incloïa una pregunta dirigida als veïns sobre quins usos caldria que tingués l'illa de Can Sacrest. Un alt percentatge de respostes anaven dirigides a usos educatius relacionats amb l'Escola d'Art. En segon terme, els veïns també demanaven que hi hagués espais culturals com un centre cívic, la biblioteca o zones per a joves i gent gran. A l'enquesta també es recollien propostes relacionades amb el comerç (locals de restauració), amb l'habitatge (residència d'estudiants i habitatge social) o també s'hi plasmava la necessitat de zones d'aparcament. Alguns d'aquests serveis podrien formar part dels que l'Ajuntament d'Olot té previst destapar abans d'acabar aquest 2022.
Arxivat a