​ERC creu que el PIAM del Nucli Antic d'Olot «està mig mort»

Els republicans reclamen més inversió a la rehabilitació del barri i diuen que Junts no es creu el pla de millora

Josep Quintana acompanyat del també regidor d'ERC Olot, Nats Granados
Josep Quintana acompanyat del també regidor d'ERC Olot, Nats Granados | Pau Masó
05 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 11:59h
El 2018 diferents entitats d’Olot i tots els partits menys la CUP van signar un document que reunia més de 90 accions sobre com millorar i revitalitzar el Nucli Antic d’Olot en un termini aproximat de vuit anys. Després que l’equip de govern hagi aprovat una acció més d’aquest PIAM (la reforma urbanística de la plaça Major) per valor de mig milió d’euros, l’oposició ha criticat que no s’actuï més en profunditat

ERC Olot considera que arreglar els parterres i pintar les façanes de la plaça Major no és una prioritat per al Nucli Antic, sinó que el que cal és tractar l’objectiu número 1 del PIAM que és l’habitatge. Els republicans critiquen que cinc anys després de firmar el PIAM “som on érem”. El portaveu del grup municipal, Josep Quintana, creu que la millora de la plaça Major no respon a les necessitats del barri: “No s’ha fet cap pla específic pel tema de l’habitatge. Creiem que la proposta és un acte electoralista i de maquillatge”.

Segons ERC, l’equip de govern de Junts no ha abocat prou inversió al barri durant aquest mandat i per això, consideren que el PIAM “està mig mort”: “Conscients que la feina no es fa amb dos dies, però no s’han fet gestos. L’equip de govern ha mostrat de sobre que quan un projecte és prioritari per ells , mouen cel i terra per aconseguir diners, però això no ha passat per al barri vell”, diu Quintana fent referència a l’Espai Cràter. 

Per tot això, el portaveu republicà assegura que no veuen una aposta clara de l’equip de govern cap al Nucli Antic: “Tenim dubtes de si l’equip de govern de Junts s’ha cregut mai del tot el PIAM i si, ara mateix, continua sent una eina útil o cal reformular-lo. Creiem que, sobretot, cal posar un pressupost definit i uns terminis d’acció”.

Per ERC una de les peces clau de la revitalització del Nucli Antic d’Olot és la rehabilitació d’habitatges i per això proposa dotar de més finançament les subvencions que l’Ajuntament ja dona per rehabilitar edificis. EL 2021 el consistori va acabar dotant en 90.000 euros aquesta línia d’ajuts adreçada a la reforma estructural d’habitatges. 
Arxivat a