​El cessament de Puigneró «no ha de tenir cap repercussió» en les variants d'Olot i les Preses

Així ho creu l'alcalde d'Olot, Pep Berga, qui també assegura que reclamarà que quan comencin les obres de la infraestructura, s'hi destinin "els màxims recursos possibles"

Jordi Puigneró en una de les últimes visites a Olot, al costat de Pep Berga
Jordi Puigneró en una de les últimes visites a Olot, al costat de Pep Berga | Aniol Puigvert
04 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 8:56h
El cessament de Jordi Puigneró per part de Pere Aragonès al Departament de Territori i Sostenibilitat ha provocat també de retruc que molts projectes que s'estan cuinant al territori o que es volen impulsar, puguin veure's aturats fins al nomenament d'un nou conseller. En el cas de la Garrotxa, un dels més importants que depenen de la conselleria de Territori és el de les variants d'Olot i les Preses. Es dona el cas que Puigneró era el conseller que actualment s'ocupava d'aquest projecte, però, tot i això, des de l'Ajuntament d'Olot es confia que el cessament no perjudiqui la construcció de la infraestructura, ja que el projecte executiu ja està encarregat.

"En principi, el cessament no hauria de tenir cap repercussió", assegura l'alcalde d'Olot, Pep Berga, qui també afegeix que el projecte de les variants "està instal·lat en els últims tràmits de planificació necessaris". Per això, la sortida de Puineró del Govern no hauria d'afectar, d'entrada, als passos endavant que puguin fer les variants d'Olot i les Preses, ja que fins al 2023 no necessita cremar cap més etapa. I és que el cessament arriba en un moment en què els tràmits administratius que ha de fer la Generalitat ja estan fets i s'ha donat llum verda a la redacció del projecte constructiu que ja està dibuixant l'empresa TYPSA, sense dependre de cap nova decisió de la conselleria de Territori.

"Reclamaré que la rapidesa de les obres sigui la màxima"
En aquesta línia, Berga també diu que reclamarà una partida important per a l'inici de les obres de cara al 2024, quan la Generalitat ja espera fer aparèixer la primera partida per a les variants en el seu pressupost: "Les obres seran molt costoses i s'hauran d'executar per fases. La durada, però, pot canviar depenent de la inversió que la Generalitat hi faci cada any. És evident que si en comptes de deu màquines, n'hi tens 25, les obres aniran més de pressa. Per nosaltres és important que vagin molt de pressa". Per això, Berga afegeix que reclamarà els "màxims recursos" durant la fase d'obres: "El que reclamaré quan tinguem el projecte acabat és que la rapidesa a l'hora d'executar les obres sigui la màxima que tècnicament es requereixi i es posin els màxims recursos perquè es vagi de pressa. Aquesta és una obra importantíssima per tothom i espero que no es torni a encallar enlloc més".

Les variants d'Olot i les Preses han arribat a l'última fase administrativa: el projecte constructiu. Després de definir-se el traçat, ara ja s'està definint com serà la construcció de les dues infraestructures. Aquest és el pas previ a les obres i s'espera que estigui enllestit a la segona meitat del 2023. Això podria permetre que el 2024 ja hi hagués finançament per part de la Generalitat - així ho va prometre el conseller d'Economia, Jaume Giró, en una visita a la Garrotxa la setmana passada - i poguessin començar unes obres que s'allargarien quatre anys, fins al 2028.
Arxivat a