​L'Ajuntament d'Olot aprova el pla de millora de la plaça Major amb l'oposició en contra

El document recull diferents actuacions que començaran de manera immediata i que s'acabaran entrat el 2023

03 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 8:45h
Imatge virtual de la nova plaça Major d'Olot
Imatge virtual de la nova plaça Major d'Olot | Ajuntament d'Olot
La plaça Major d'Olot ja té el seu pla de millora. Es va aprovar inicialment en l'últim ple municipal gràcies als vots en solitari de l'equip de govern. PSC hi va votar en contra i ERC i CUP s'hi van abstenir. El document va generar diferències entre els partits, ja que l'oposició en bloc considera que no es tracta d'una actuació prioritària.

Des d'ERC, el seu portaveu Josep Quintana va assegurar que "la cuina és més important que la façana" i d'aquesta manera va assegurar que no creien que les millores proposades "siguin les millors" perquè la gent vagi a viure al barri vell. En aquesta línia també s'hi va mostrar el PSC. El seu portaveu, Josep Guix, va afirmar que el regidor del Nucli Antic parla d'un "conte de fades" quan es refereix al pla de millora, ja que hi ha moltes altres coses a a la ciutat que demanen inversions abans que la plaça. I per últim, el portaveu de la CUP, Jordi Gasulla, va afirmar que "l'acció s'orienta a canviar només la percepció de la plaça Major". Gasulla, igual que els altres partits de l'oposició, va demanar més polítiques d'habitatge i accions profundes per al Nucli Antic d'Olot.

El pla de millora de la plaça Major es va aprovar gràcies als onze vots i la majoria absoluta de l'equip de govern. El regidor del Nucli Antic, Estanis Vayreda, va defensar que el pla està treballat amb els veïns i que representa una acció més per "aconseguir que cada vegada més gent vulgui anar a viure al centre de la ciutat". Segons el regidor, el pla de millora també forçarà els propietaris a tirar endavant obres de millora de les façanes i espera que les actuacions també ajudin a mobilitzar els pisos buits que hi ha actualment a la plaça (un 25, el 30% del total).

Es mantindrà l'arbrat
El pla de millora de la plaça Major d'Olot, finalment mantindrà els arbres, renovarà parterres (ara hi ha el 30% de les lloses trencades), se soterraran els fils elèctrics, es repararan els desaigües, es pintaran les façanes, es retiraran aparells d'aire condicionat i tendals, s'estandarditzaran les terrasses i es farà una campanya de promoció dels comerços de la plaça.

Les obres es dividiran en dues fases. La primera ja ha començat i se centrarà, principalment en l'espai públic. Aquesta durarà un mes i després s'iniciarà la segona fase que consistirà en la rehabilitació de les façanes i s'allargarà fins al gener. Entremig, les obres es pararan per acollir les activitats de Nadal com la pista de gel. En total, l'Ajuntament destinarà mig milió d'euros a la reforma de la plaça Major.
Arxivat a