​La Garrotxa commemorarà els cinc anys de l'1-O amb diferents actes

A Olot es llançaran coets davant els col·legis electorals

Votants en un col·legi electoral l'1-O
Votants en un col·legi electoral l'1-O | Adrià Costa
Redacció
30 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:27h
Aquest dissabte es compleixen cinc anys del referèndum sobre la independència de Catalunya. Alguns pobles i entitats de la comarca han preparat activitats per commemorar la data. A la capital de la Garrotxa és on el record serà més present amb activitats durant el matí.

Els CDR, l'ANC i Òmnium Garrotxa llançaran coets des dels col·legis electorals d'Olot que van ser seu de votació de l'1-O. Això serà a les 9 del matí, l'hora en què fa cinc anys s'obria la votació del referèndum. Seguidament, es farà sonar la campana de la llibertat pel centre de la ciutat acompanyada d'una gran estelada. El recorregut acabarà a la plaça de l'U d'Octubre.

Més enllà d'Olot, a Riudaura han preparat una exposició fotogràfica que recull imatges del dia del dia 1 d'octubre del 2017. Són fotografies fetes per Mikel Laburu, un fotoperiodista que va ser present al poble garrotxí per documentar com es vivia el referèndum als pobles catalans. L'exposició es podrà veure durant aquest cap de setmana al local social. La mostra estarà oberta fins al 7 d'octubre.
Arxivat a