​La Biblioteca d'Olot obre un servei d'acollida d'infants per ajudar a la conciliació familiar

Les famílies podran deixar els fills gratuïtament mentre hagin de fer qualsevol altra tasca

Imatge promocional del Cau de la Guilla
Imatge promocional del Cau de la Guilla | Biblioteca Marià Vayreda d'Olot
Redacció
28 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:54h
La Biblioteca Marià Vayreda d'Olot inaugura un nou servei que no havia existit fins ara a l'equipament. Es tracta d'un espai d'acollida d'infants gratuït que pretén donar un cop de mà a famílies que ho necessitin.

L'objectiu és facilitar de manera puntual la conciliació familiar a famílies nombroses, parentals o sense xarxa familiar. El servei, anomenat el Cau de la Guilla, estarà actiu de dilluns a divendres de cinc de la tarda a vuit del vespre i els dissabtes de deu del matí a la una del migdia. Els infants estaran vigilats per a dos educadors i els grups seran com a molt de vuit participants d'entre 3 i 10 anys.

"No és una extraescolar. Està pensat per moments o dies que les famílies necessiten fer gestions sense fills", diu Tània Puigvert, responsable de la sala infantil de la biblioteca olotina. El servei és gratuït i puntual. No pretén ser un espai de guarderia, sinó d'ajuda a necessitats puntuals que tinguin les famílies que estan al centre d'Olot.

El servei es posarà en marxa a partir del pròxim dilluns i ja es poden reservar places a través de la segünet pàgina web: elcaudelaguilla.olot.cat. Si una família, necessita fer ús del servei de manera urgent, pot dirigir-se a l'equipament i, si hi ha plaça, podrà inscriure's.

A més, es pretén que durant l'estona que els infants estiguin amb els educadors, es facin activitats relacionades amb la lectura: "Volem que tingui lligam amb la Biblioteca. No només guardarem els nens, sinó que també farem activitats relacionades amb el que fem aquí", diu Puigvert.

El Cau de la Guilla està impulsat per l'Àrea d'Educació i Cultura d'Olot amb el finançament del programa Temps de Cures del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. 
Arxivat a