​Arxivada la causa contra l'Ajuntament de Besalú per suposades irregularitats en la recaptació d'impostos

El Tribunal de Comptes investigava possibles desviacions comptables en la tresoreria del consistori

Imatge del ple municipal de l'Ajuntament de Besalú
Imatge del ple municipal de l'Ajuntament de Besalú | Youtube
Redacció
28 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:18h
Satisfacció a l'Ajuntament de Besalú en conèixer que el Tribunal de Comptes ha arxivat la investigació que afectava el consistori. Des del setembre de l'any passat, el Tribunal estava investigant suposades irregularitats en el romanent de tresoreria que va tramitar l'Ajuntament l'any 2018.

El Tribunal de Comptes va obrir diligències per un possible delicte per no aplicar correctament la normativa en recaptació d'impostos. Ho va fer després que la fiscalia presentés una denúncia arran d'un informe de la Sindicatura de Comptes que analitzava la situació financera del consistori aquell any. L'informe va concloure que l'Ajuntament incomplia els acords i la normativa de gestió tributària, perquè un cop acabava el termini de pagament voluntari dels impostos, l'Ajuntament «no feia cap actuació per iniciar la via executiva». Es van detectar 251.843 euros corresponents a tributs ja vençuts i pendents de cobrar. L'informe de la Sindicatura també deia que s'havien deixat de traspassar expedients a Xaloc (l'organisme de la Diputació encarregat de la gestió dels tributs).

Ara, el Tribunal de Comptes ha arxivat el cas, tal com demanava l'Ajuntament després que s'hagi esclarit, per exemple, que el traspàs dels expedients a Xaloc va ser correcte, tal com ha assenyalat l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó en una piulada a Twitter. A través d'aquesta xarxa, Guinó també ha afirmat que la notícia "desacredita els que desacrediten a la resta per sistema" i que l'arxivament de la investigació és "un regal a l'honestedat i la bona feina".