1 de 10
fires

​La Fira de Sant Lluc d'Olot 2022 reunirà més de 70 activitats en un cap de setmana

El certamen se celebrarà el 15 i 16 d'octubre

Imatge de l'edició del 2021 de la Fira de Sant Lluc | Martí Albesa
per Pau Masó, Olot, Catalunya | 26 de setembre de 2022 a les 16:44 |
La Fira de Sant Lluc tornarà a brillar aquest any amb tota la seva esplendor. La fira més antiga de la ciutat d'Olot acollirà aquest any més de setanta activitats organitzades per una vuitantena d'entitats i empreses. Totes les propostes estaran concentrades en un mateix cap de setmana, el del dissabte 15 i diumenge 16 d'octubre.

Aquest dilluns s'ha presentat l'edició d'enguany i, com en la resta, hi haurà fira ramadera (amb la Cerdanya com a territori convidat), mercat extraordinari de roba, espais familiars i de joc i mercat d'artesania. Com ja es va impulsar abans de la pandèmia, la fira ramadera se situarà en una carpa ubicada al Firal Petit amb un espai tast que pretén donar a conèixer el producte de proximitat i els productors, a més de relacionar-los amb la ramaderia i el món de pagès.


En total, la Fira ocuparà 11 espais del centre de la ciutat. Un d'ells serà les voltes de la plaça Clarà, on s'hi ubicarà la Fira del Dibuix. Enguany serà la 67a edició del certamen pictòric que també organitzarà activitats prèvies i posteriors al dia de la fira. Per aquest 2022 s'espera que hi hagi una forta presència de pintors i artistes, ja que l'organització preveu haver de limitar les inscripcions.
 

La Fira del Dibuix és un dels actes més esperats de la Fira de Sant Lluc Foto: Martí Albesa


Durant la Fira de Sant Lluc també es projectarà un documental sobre els 50 anys de l'adhesió de Batet a la ciutat d'Olot. El treball recull testimonis de l'antic poble i imatges històriques de la zona. El reportatge es podrà veure als Cinemes Olot el dissabte 15 a les 19 h.

Enguany, el mercat d'artesania promogut per La Iera comptarà amb més d'una desena d'artesans i se situarà davant l'església de Sant Esteve. També a prop d'aquesta ubicació es desenvoluparà la 18a edició de la Trobada de Puntaires, que tindrà lloc el diumenge al firal petit de 10 a 13 h. Aquest 2022 hi haurà un centenar de participants vinguts d'arreu del país i també de la Catalunya Nord.

 

El Firal d'Olot és un dels espais que ocupa la Fira Foto: Martí Albesa


Entre les activitats de la Fira de Sant Lluc, també hi haurà una "bike party" a la plaça Campdenmàs, organitzada pel Club Ciclista Olot. L'activitat permetrà provar diferents modalitats de la bicicleta com, per exemple, la BTT. Paral·lelament, i encara sobre rodes, durant la Fira també hi haurà una trobada de tractors antics organitzada pel Motor Antic Garrotxa i diverses activitats familiars com jocs de construcció als Claustres del Carme, l'espectacle Secrets de Rialles, una instal·lació participativa a la plaça Clarà o un racó de ginys interactius a la plaça Campdenmàs. A més, durant tot el cap de setmana hi haurà atraccions al passeig de la Muralla.

 

Participació