​Can Trona tanca l'estiu amb 1.600 visitants

El Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas ha acollit exposicions, tallers i concerts durant els últims dos mesos

Can Trona, a Joanetes
Can Trona, a Joanetes | Arxiu ND.
Redacció
26 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:23h
Estiu amb bona afluència el que ha viscut el Centre de Cultura i Natura Can Trona de la Vall d'en Bas. Un total de 1.600 persones s'han acostat a l'equipament entre juliol i agost. Alguns han estat usuaris habituals del municipi, però, sobretot, s'ha registrat una afluència important de turistes.

De fet, un dels principals motius que ha portat els turistes a Can Trona ha estat per demanar informació, sobretot, per visitar la zona de gorgues de Sant Privat i Els Pins. En aquest sentit, des de l'equipament destaquen un augment rellevant del turisme estranger respecte als últims estius. Això demostra que es va recuperant el perfil de turista que es va perdre durant la pandèmia, sobretot provinent de Bèlgica, Alemanya, Regne Unit, Itàlia i Països Baixos.

Aquest estiu també s'ha constat un increment dels turistes que es mouen en bicicleta. I és que això també és degut a l'obertura del tram de carril bici que connecta amb el Mallol. Les principals demandes dels turistes que han visitat Can Trona han estat excursions i sortides a la natura, entre les quals també hi ha hagut una destacada demanda de rutes accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a les activitats i l'agenda cultural de Can Trona, aquest estiu no s'ha aturat. Hi ha hagut diverses exposicions com Els paisatges de la Vall o Esglésies de la Vall. Totes dues van rebre un centenar de visites. A l'agost també es va inaugurar l'exposició Català il·lustrat que ja ha atret un centenar de persones en menys d'un mes. A més de les exposicions, també hi ha hagut activitats infantils com titelles i concerts com el d'Alma Cello Quartet.