Sostenibilitat i literatura s'uneixen a les Preses amb la primera Fira del Llibre Local i Conscient

Tots els llibres que es vendran aquest cap de setmana al certamen estat impresos a escala local

Cartell de la Fira del Llibre Local i Conscient de les Preses
Cartell de la Fira del Llibre Local i Conscient de les Preses | Ajuntament de les Preses
22 de setembre del 2022
Actualitzat a les 19:22h
El medi ambient també es pot cuidar a través de la lectura i així ho vol demostrar la primera Fira Local i Conscient de les Preses aquest cap de setmana. El certamen neix amb l'objectiu de difondre la sostenibilitat ambiental des del món editorial. Per això, la fira té com requisit que totes les editorials que hi participin hagin imprès els seus llibres en el seu lloc de distribució.

"Calculem que la impressió, per exemple, d'un llibre a la Xina multiplica per set la petjada ecològica que pot tenir un llibre imprès a Catalunya", explica Laia Planella, directora de la Fira, a NacióGarrotxa. "Estem en un moment en què ens hem anat adonant que la sostenibilitat ha de formar part del nostre dia a dia, i del sector del llibre encara més. Hem de donar importància al contingut, però també al continent", afegeix Planella.

Aquesta serà la primera edició d'una fira que té com a principal objectiu consolidar la sostenibilitat al món de les editorials. Per això, aquest divendres es desenvoluparà una jornada de caràcter més professional, on, entre altres activitats, es presentarà el recentment creat Institut de l'Ecoedició o el pla de sostenibilitat de l'Institut d'Empreses Culturals. També hi haurà autors i editorials que faran conferències i col·loquis sobre la qüestió central de la fira: l'edició sostenible de llibres.

El dissabte serà el dia de fira amb 25 editorials que faran parada a la plaça major de les Preses, si el temps ho permet. En cas de pluja, les parades de venda de llibres s'ubicarien a la pista poliesportiva. Durant el dia també hi haurà diferents activitats com un tast literari, teatre, la creació d'un mural, gimcana, un espai de lectura o un punt d'intercanvi de llibres.

Des de l'organització afirmen que encaren la primera edició de la Fira del Llibre Local i Conscient de les Preses amb ganes de consolidar el certamen i pensant ja en una segona edició l'any que ve. També esperen que la fira, impulsada per l'Ajuntament de les Preses, serveixi per "donar exemple" i que la idea de l'ecoedició "s'escampi" a altres certàmens literaris del país.
Arxivat a