​Energy Tools inverteix 1,5 milions a les noves oficines d'Olot

L'empresa olotina ha inaugurat les noves instal·lacions situades a la Moixina aquest dijous

Les noves instal·lacions d'Energy Tools a la Moixina d'Olot
Les noves instal·lacions d'Energy Tools a la Moixina d'Olot | Cedida
Redacció
22 de setembre del 2022
Actualitzat a les 17:17h
La companyia olotina Energy Tools ha obert oficialment aquest dijous la seva nova seu a Olot. Situades a la zona de la Moixina, les instal·lacions han suposat una inversió d'1,5 milions d'euros. La consultoria energètica líder a Catalunya ha remodelat una antiga nau tèxtil i l'ha convertit en la seu central de l'empresa, amb un fort caràcter sostenible.

A la inauguració, hi ha assistit l'alcalde d'Olot, Pep Berga i el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon, entre altres càrrecs locals i empresaris. Durant l'estrena de les instal·lacions, el fundador d'Energy Tools, Jordi Rabat, ha assegurat que "és un orgull" obrir les instal·lacions "en un paratge tan singular com la Moixina". "Vam néixer aquí i volem créixer des d'aquí, perquè la nsotra empresa té un compromís social amb el territori i serem fidels a valors com la confiança i la perseverança o la innovació", ha dit Rabat.
 

L'interior de les noves instal·lacions d'Energy Tools Foto: Cedida


L'edifici inaugurat avui té 600 metres quadrats i compta amb la certificació Net Zero que significa que l'immoble produeix la seva energia a través de fonts renovables. L'espai té un sistema de domòtic intel·ligent, doble sistema de climatització, terra tèrmic, caldera de biomassa, aerotèrmia, punts de recàrrega de vehicles elèctrics, un sistema fotovoltaic i vidres amb control solar. Tot això fa que el consum d'energia de l'edifici sigui, pràcticament, nul.

Una empresa amb 13 anys de vida
Energy Tools es va fundar el 2009 de la mà de Jordi Rabat. La companyia té oficines a Olot i Terrassa i els pròxims mesos té intenció d'ampliar també la seva presència a fora de Catalunya. Es tracta d'una consultoria energètica especialitzada en la compra d'energia (electricitat i gas) que treballa per al sector industrial i clients com Thyssenkrup, Gedia, Transgourmet, Hipra, Grup Bon Preu, Pirelli, La Masella, Mercabarna o la Plataforma Barcelona Hospitals.
 

Jordi Rabat a l'entrada de la nova seu de la seva empresa a Olot Foto: Cedida


Amb més de 30 treballadors, Energy Tools ha aconseguit desenvolupar un software energètic que permet gestionar el consum i l'estalvi energètic de les empreses amb què treballa. Sota el nom d'EBO Energy Business One, el sistema ha rebut una ajuda pública més de 800.000 euros per part del Ministeri de Ciència i Innovació perquè Enery Tools el desenvolupi i perfeccioni el seu rendiment per preveure les variacions del mercat.
Arxivat a