Fina Puigdevall i Martina Puigvert, entre els cent millors cuiners del món

Per primera vegada, les cuineres garrotxines han entrat a la llista dels premis internacionals The Best Chef

Fina Puigdevall i Martina Puigvert al Restaurant Les Cols
Fina Puigdevall i Martina Puigvert al Restaurant Les Cols | gastrofeminas.com
Redacció
21 de setembre del 2022
Actualitzat a les 17:15h
Satisfacció i alegria per al restaurant Les Cols d'Olot després de conèixer que les seves màximes responsables, Fina Puigdevall i Martina Puigvert, se situen entre els 100 millors cuiners del món.

Així s'ha anunciat a la gala dels premis The Best Chef que s'ha celebrat aquest dimarts a Madrid. Fina Puigdevall i Martina Puigvert, mare i filla, s'han situat a la posició 96 de la llista internacional dels cent millors cuiners del planeta. És la primera vegada que les cuineres garrotxines entren a aquesta llista que valora els millors xefs de la cuina mundial.

Enguany, la llista del The Best Chef l'ha tornat a encapçalar per segona vegada consecutiva David Muñoz. En quarta posició també hi apareix Joan Roca, del Celler de Can Roca, qui ja va guanyar en dues ocasions seguides el guardó de millor cuiner del món en les edicions del 2017 i 2018.
 

Imatge promocional de The Best Chef amb Martina Puigvert i Fina Puigdevall Foto: The Best Chef


Què són els The Best Chef
Els guardons estan actius des del 2017 i s'organitzen sota la comunitat gastronomia que porta el mateix nom i que va crear el 2015 la neurocientífica polonesa Joanna Slusarczyk i l'expert en gastronomia italià Cristian Gadau. El seu objectiu va ser crear una comunitat d'amants de la cuina que servís per reunir els millors cuiners i les principals inquietuds del món de la gastronomia.

Els premis s'atorguen a través d'un jurat anònim format per periodistes, crítics, bloguers o fotògrafs experts en el món culinari. Els 100 cuiners que formen la llista surten d'una selecció prèvia de 200 noms, cent dels quals són nous. Els cent cuiners que han estat premiats aquest any, repetiran l'any que ve i s'hi afegiran cent noms més escollits a través del jurat anònim. D'aquesta manera, Fina Puigdevall i Martina Puigvert ja tenen assegurada la seva presència en la preselecció dels The Best Chef 2023.

Consulta la llista dels 100 millors cuiners del món 2022 aquí.