política

​ERC insisteix en la necessitat d'un pla de mobilitat comarcal a la Garrotxa

El partit considera que les variants no solucionaran tots els problemes i retreu al Consell Comarcal que digui que no té potestat

per Redacció, Olot, Catalunya | 21 de setembre de 2022 a les 11:00 |
Imatge d'arxiu del trànsit a Olot | Pau Masó
ERC Garrotxa torna a fer incís en la mobilitat a la comarca i insisteix en la necessitat d'un pla comarcal. El partit creu que la comarca ha deixat de tenir una mobilitat del segle XXI i que la mobilitat és "el repte més important que té la Garrotxa".

"Les variants d'Olot i les Preses no solucionaran tots els problemes de mobilitat de la comarca", assegura Anna Barnadas, portaveu d'ERC Olot, qui, per aquest motiu, reclama un pla de mobilitat comarcal que considera que "ja hauria d'haver estat realitat abans de planificar qualsevol eix viari".


Per ERC el pla de mobilitat comarcal ha de posar èmfasi en la millora del transport públic, els desplaçaments als polígons i el foment dels vehicles de mobilitat personal, també entre nuclis de població. "La mobilitat actual de la Garrotxa ja no és del segle XXI. Cal una mobilitat moderna amb l'objectiu de rebaixar emissions i aconseguir tenir una mobilitat del segle XXI", afirma Barnadas.

Per això, després de presentar una moció al ple del Consell Comarcal del gener del 2021, el partit torna a pressionar l'òrgan garrotxí perquè impulsi un pla de mobilitat comarcal: "És una feina del Consell, ja que és qui té una visió de comarca". Barnadas també crítica que, l'equip de govern del Consell, hagi assegurat que no té potestat per tirar endavant el pla: "Creiem que els consells comarcals tenen prou potestat per fer aquests plans de mobilitat. Crec que en el moment d'emergència climàtica que estem no ens podem aturar i dir que no tenim competències".


Des de fa mesos, el Consell Comarcal de la Garrotxa va crear una taula de mobilitat per impulsar iniciatives i accions de millora en el transport públic de la comarca. Barnadas, però, demana que es faci un pas més: "No ens podem quedar amb taules. S'han de fer els plans. Està molt bé començar amb una taula, però no ho podem encallar amb taules. Hem de tenir plans i saber les tecles que hem de tocar per executar aquests plans".

 

Participació