​Citen a declarar set dels nou detinguts pels aldarulls a l'acte electoral de Vox a Olot el 2021

Aquest dijous, els acusats hauran de presentar-se al jutjat de la ciutat, on s'ha convocat una concentració

Un mosso immobilitza un dels joves concentrats al Firal d'Olot el dia de l'acte electoral de Vox
Un mosso immobilitza un dels joves concentrats al Firal d'Olot el dia de l'acte electoral de Vox | Martí Albesa
20 de setembre del 2022
Actualitzat el 21 de setembre a les 9:17h
La causa contra els nou detinguts pels aldarulls que hi va haver durant l'acte electoral de Vox el febrer del 2021 a Olot, fa un pas més. Aquest dijous set dels nou detinguts hauran de presentar-se al jutjat d'Olot, qui els ha citat a declarar.

El acusats van rebre fa aproximadament un mes una carta on el jutge els citava per aquest dijous amb la intenció de prendre declaració per un delicte de desordres públics i atemptat contra l'autoritat. Durant la vista, els acusats poden declarar o acollir-se al dret a no fer-ho. I posteriorment, es passarà a l'espera del possible judici. De moment, només s'han citat set de les nou persones detingudes el maig del 2021. Hi ha dos detinguts que encara estan pendents de citació.

Els acusats han creat una plataforma anomenada "Els 9 d'Olot", a través de la qual han convocat una concentració aquest mateix dijous a les 10:30 h davant els Jutjats d'Olot per donar suport a les set persones que declararan davant del jutge. També preveuen dur a terme activitats per recollir fons i cobrir les despeses d'advocacia i les possibles multes i penes que s'enfronten. Segons fonts de la mateixa plataforma, els encausats s'enfronten a multes i a penes de presó de fins a dos anys. Tot i això, esperen que, si s'arriba a judici i hi ha condemna, es pugui evitar l'entrada a presó amb serveis a la comunitat.

Més d'un any després
Els fets es remunten el 10 de febrer del 2021, en el marc de les eleccions catalanes. Vox va dur a terme un acte electoral davant l'Ajuntament, on es van concentrar desenes de persones en protesta de la presència del partit d'ultradreta a la ciutat. L'acte electoral va estar protagonitzat pel gran nombre d'agents de policia que van desplegar-se per vetllar pel desenvolupament de la cita. Els Mossos d'Esquadra van blindar el passeig del Firalet i van crear un cordó que va acabar amb aldarulls entre manifestants i policia, un cop finalitzat l'acte electoral.

Tres mesos després dels fets, els Mossos d'Esquadra van dur a terme diferents actuacions a la Garrotxa i van detenir nou persones que havien estat identificades durant i després dels aldarulls. Ara aquestes persones han estat posades a disposició de la justícia i aquest dijous començarà el periple judicial que podria acabar amb un judici.
Arxivat a