​Bitllets a meitat de preu: la Garrotxa també es beneficia dels descomptes al transport públic

Des d'aquest setembre fins a final d'any, alguns trajectes de TEISA tindran un 50% de descompte

L'estació d'autobusos d'Olot
L'estació d'autobusos d'Olot | Martí Albesa
Redacció
20 de setembre del 2022
Actualitzat a les 11:04h
Des de l'1 de setembre, la Generalitat de Catalunya, en línia al decret anunciat pel govern espanyol aquest estiu sobre la rebaixa del preu del transport públic, ha aplicat descomptes importants a les Autoritats Territorials de la Mobilitat (ATM).

Entre les ATM beneficiades dels descomptes, hi ha la de Girona, on la Garrotxa aviat hi entrarà a formar part. Des de fa mesos, es va anunciar que la comarca entraria a formar part d'aquesta zonificació, però l'entrada encara no s'ha fet efectiva. Tot i això, els ciutadans tindran descomptes per aquells serveis operats per TEISA.

Els viatgers que utilitzin targetes d'ús habitual com la T10/120 o la T-Valor podran gaudir d'un descompte del 50% en totes les recàrregues que facin. En el cas de la T10/120 es tracta d'una targeta que permet fer 10 viatges en un termini de 120 dies. Els usuaris que la facin servir per traslladar-se entre la Garrotxa i Barcelona se'ls hi aplicarà un 50% de descompte i el cost passarà dels 70 als 35€.

En el cas de la T-Valor, una targeta que s'usa a través de recàrregues monetàries, el descompte s'aplicarà en tots els viatges interurbans de TEISA no integrats dins l'ATM, és a dir tots els serveis que hi ha a la Garrotxa. Les recàrregues que es facin a partir d'ara a aquesta targeta (10, 20, 50, 80, 100, 120, 150 o 200 €) estaran al 50%.

Tots els descomptes que s'apliquen al transport públic de la Garrotxa des d'aquest setembre seran vigents fins al 31 de desembre, tal com marca el decret aprovat pel govern espanyol. S'espera que la integració tarifària de la Garrotxa a l'ATM de Girona arribi també abans d'aquesta data, un fet que ajudarà també a les butxaques dels ciutadans, ja que ajudarà també a reduir el preu dels bitllets.