mobilitat

​Desapareix la parada de la Teisa al carrer Pau Claris de Barcelona

A partir de dilluns que ve la parada quedarà anul·lada i n'hi haurà de noves

La parada de la Teisa al xamfrà de Pau Claris amb Consell de Cent. | @AlexHinojo/@Wikipedia .
per Pau Masó, Olot, Catalunya | 23 de setembre de 2022 a les 07:00 |
La parada de Teisa al carrer Pau Claris de Barcelona passarà el pròxim dilluns a la història. La companyia d'autocars ha hagut de reubicar i ampliar les seves estacions a la ciutat comtal. A partir d'aquest pròxim dilluns 26 de setembre, després de dècades en funcionament, els garrotxins que viatgin fins a Barcelona amb autocar ja no podran baixar a Pau Claris. L'empresa, però, mantindrà les oficines actuals al mateix carrer on hi havia fins ara la parada. Els bitllets es podran comprar a aquesta oficines o dalt dels autobusos. 

Des de la direcció de Teisa, han explica a Nació Garrotxa que el motiu dels canvis es deu a les noves polítiques de redistribució viària que està fent l'Ajuntament de Barcelona des de fa més d'un any. La companyia ha aprofitat la situació per ampliar el seu servei i crear més parades per als viatgers que surten o arriben de Barcelona. 


TEISA ja no podrà comptar amb la parada de Pau Claris, però, reubicarà l'actual i en crearà dues més, respecte a les que hi havia ara. La parada que s'ubicava a la cantonada del carrer Pau Claris amb Consell de Cent se situarà un carrer més amunt: al carrer Aragó 271, a tocar del passeig de Gràcia. Aquesta servirà per als trajectes d'arribada.
 

Imatge gràfica de les novetats en les parades de TEISA a Barcelona


Per als trajectes que marxin de Barcelona, s'utilitzarà una nova parada ubicada a Gran Via 658, a pocs metres més avall de la que hi havia a Pau Claris. Aquesta estarà ubicada entre Roger de Llúria i Pau Claris, més a prop de plaça Catalunya.

A més, però, es crearà una tercera parada nova al carrer Tarragona 129, entre la plaça Espanya i Sants Estació. Aquesta parada servirà per a viatges que arribin o marxin de Barcelona.


Totes les noves parades que ha creat Teisa a la capital catalana tenen connexió amb el Metro a prop. En el cas de la del carrer Aragó, hi ha l'estació de Passeig de Gràcia a pocs metres amb les línies L3, L4 i L2. Al carrer Tarragona, hi ha la parada "Tarragona" de l'L3, i al nou punt de TEISA al Gran Via hi ha també l'estació de Passeig de Gràcia (L3, L4 i L2) o Urquinaona (L1) a pocs metres caminant.

A més d'aquestes novetats, es manté com sempre la parada que hi havia a la Sagrera. Aquesta encara serà la primera parada que faran els trajectes que arribin a Barcelona i només servirà per a descarregar passatgers que arriben a la capital.

 

Participació