​En marxa la Setmana de la Mobilitat a Olot

En el marc d'aquesta iniciativa europea, la ciutat organitza diferents tallers i activitats per promoure una mobilitat sostenible

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | Juanma Peláez
Redacció
19 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:16h
La bicicleta serà la protagonista d'aquesta setmana a Olot. Ho farà amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que s'estén per diferents països i que pretén posar conscienciar els ciutadans perquè utilitzin un transport sostenible. A la capital de la Garrotxa, la setmana va començar divendres passat i s'allargarà fins aquest dijous 22 de setembre.

La iniciativa aglutinarà diferents activitats. La primera serà una recollida de bicicletes a les escoles de la ciutat. El projecte Bicis Actives farà una campanya informativa als centres per recollir aquelles bicicletes que ja no es facin servir. A més també s'explicarà la finalitat d'aquest projecte social de mobilitat sostenible que va arribar a Olot fa pocs mesos.

El dimecres tindrà lloc la primera activitat a l'aire lliure. A les 11 del matí al Parc Nou hi haurà un taller de salut a càrrec de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament. A través d'un monitor s'ensenyaran exercicis bàsics per tal de potenciar els hàbits saludables entre la ciutadania.

El mateix dimecres a les 18 h al Firalet d'Olot, hi haurà un taller per aprendre a reparar bicicletes. Anirà a càrrec de Bicis Actives i té l'objectiu d'ensenyar gratuïtament tècniques i maneres per arreglar i mantenir en bon funcionament les bicicletes que tenim per casa. Els participants podran portar la seva bici i aprendre qüestions de mecànica in situ per resoldre avaries que ens puguem trobar.

I per últim, dijous també a les 18 h hi haurà un circuït d'orientació, tal com es va fer l'any passat. S'assenyalaran diverses rutes a terra i s'ensenyarà els més petits a circular per la ciutat a través de les indicacions de trànsit. La finalitat és repassar la formació viària i practicar la destresa amb patinets i bicicletes. L'activitat comptarà amb el suport de l'Escola Pia d'Olot i els estudiants del Grau Mitjà Guia en el Medi Natural i Temps de Lleure. Totes les persones que participin en aquesta activitat rebran un timbre per a la bicicleta com a detall.
Arxivat a