mobilitat

​La Societat Catalana de Pediatria impulsa des d'Olot l'ús de la bicicleta per anar a l'escola

Aquest divendres al matí s'ha presentat la campanya 'Pedalem cap a l'escola' a la capital garrotxina

per Redacció, Olot, Catalunya | 16 de setembre de 2022 a les 17:55 |
La sortida amb bicicleta que s'ha fet aquest matí a l'escola Sant Roc d'Olot | ACN
La Societat Catalana de Pediatria impulsa la mobilitat escolar en bicicleta a través de la campanya Pedalem cap a l'escola. La presentació oficial s'ha fet aquest divendres a l'escola Sant Roc d'Olot, un dels múltiples centres educatius catalans que es van unir a la iniciativa de mobilitat anomenada 'Bicibús'.

Des de l'entitat remarquen la importància d'aquests hàbits entre els més petits i els múltiples "beneficis" que suposa. Entre ells, la millora de la condició física, el rendiment escolar, la disminució del sobrepès, l'obesitat i del risc cardiovascular.


La campanya s'acompanya de diversos materials i pretén arribar tant a infants i famílies com a professionals de la salut i a l'administració per impulsar la mobilitat escolar en bicicleta com una estratègia de millora de la salut pediàtrica. A través d'un comunicat es repassen els principals avantatges de la bicicleta per a la salut i medi ambient de la infància i recull propostes per al seu foment al voltant de l'escola.

La campanya compta amb la col·laboració de diverses entitats com el BACC, Canvis en Cadena, Osona en bici, Bicibús Sarrià o la plataforma Eixample Respira. Des de la Societat Catalana de Pediatria fan una crida a l'administració per crear una infraestructura segura al voltant de les escoles per facilitar aquesta modalitat de mobilitat "activa, sostenible i saludable".

 

Participació