Anna Barnadas no es presentarà a les eleccions municipals del 2023 a Olot

L'actual secretaria general de Medi Ambient assegura que la ciutat necessita un candidat a "temps complet"

Anna Barnadas en un ple municipal d'Olot
Anna Barnadas en un ple municipal d'Olot | Martí Albesa
16 de setembre del 2022
Actualitzat a les 20:57h
Anna Barnadas no tornarà a presentar-se com a candidata a l'alcaldia d'Olot per Esquerra Republicana. Ho va fer fa gairebé quatre anys a les eleccions municipals del 2019, però no hi serà en els comissis del pròxim mes de maig. Així ho ha anunciat aquest divendres en una roda de premsa acompanyada d'alguns dels regidors republicans de l'Ajuntament d'Olot i altres membres del partit. 

"Olot necessita un candidat o candidata a temps complet i per això he decidit no tornar-me a presentar", ha dit Barnadas, qui des de fa poc més d'un any ocupa el càrrec de secretària de Medi Ambient a la conselleria d'Acció Climàtica. Aquest, doncs, és el principal motiu pel qual Barnadas ha decidit no tornar-se a presentar com a alcaldable a Olot: "És una oportunitat per transformar el país amb els criteris de sostenibilitat, els quals he dedicat gran part de la meva vida".

Barnadas ha assegurat que la decisió surt d'una "reflexió en grup" i diu que hi ha "un equip potent" a ERC Olot per seguir amb un projecte "molt treballat que no només depèn d'una persona, sinó que té voluntat d'equip". La líder d'ERC a Olot ha assegurat que estarà a disposició del partit pel que faci falta i ha confirmat que acabarà el mandat actual com a regidora a l'Ajuntament d'Olot

Un nou candidat a l'octubre
Ara, ERC haurà d'escollir un nou candidat per a les eleccions del 2023. Ho farà a l'assemblea local que està previst que es convoqui a l'octubre. Des del partit assenyalen que el nom escollit serà una proposta de consens, tot i que no avancen si es troba ja dins l'equip o serà una cara nova. 

Anna Barnadas va ser cap de llista per ERC a Olot a les eleccions municipals del 2019. Amb Barnadas al capdavant, els republicans van treure 3.337 vots (el 21,54%) i van mantenir els cinc regidors que tenien a l'anterior mandat. Aquesta va ser l'única ocasió en què Barnadas ha anat com a cap de llista, però ja el 2015 també va formar part, com a mà dreta de Pere Gòmez, a la llista electoral d'ERC a Olot.