1 de 10
infraestructures

​Reclamen que les Preses creï una comissió de seguiment de la variant

La plataforma Les Preses 2020-2030 presentarà una moció al ple perquè es formi un equip de treball que també integri l'entitat

La C-152 al seu pas per les Preses | Martí Albesa
per Redacció, Olot, Catalunya | 15 de setembre de 2022 a les 17:02 |
La plataforma Les Preses 2020-2030, que engloba diferents veïns de la localitat i que està a favor de la construcció de la variant, reclama a l'Ajuntament que constitueixi una comissió de seguiment de la nova infraestructura garrotxina que passarà pel municipi. Ho fa amb un comunicat enviat a la premsa i també ho demanarà formalment a l'Ajuntament amb una moció al ple municipal d'aquest setembre.

Des de la plataforma creuen que "una comissió de seguiment és l'instrument bàsic per fer
efectiva la màxima representativitat de tots els agents implicats i garantir la informació i la transparència". També afirmen que la creació d'una comissió d'aquestes característiques és "irrefutable", ja que es tracta d'una obra de grans dimensions que afectarà plenament el municipi.

De fet, la plataforma explica que l'Ajuntament té la idea de crear un equip de treball amb tècnics del Departament de Territori, del consistori, de l'empresa redactora del projecte constructiu i veïns afectats de la zona de Codella. Però, segons el comunicat, les Preses 2020-2030 en quedaria exclosa. "Caldria en aquest sentit que el grup de govern reconsideri els
criteris per entrar a formar part d’aquest equip de treball o Comissió de seguiment", diu el comunicat.

Per això demanen que la plataforma pugui formar part de l'equip de treball o la comissió que es creï en les pròximes setmanes. Afirmen que el mateix consistori els ha reconegut com una associació amb una "important representació veïnal" i per això reclamen que no se'ls deixi de banda.

En quin moment es troben les variants?


Actualment, la variant de les Preses i la d'Olot estan en el mateix punt de partida. El Departament de Territori ja està redactant el projecte constructiu a través de l'empresa TYPSA. Es preveu que aquest document estigui enllestit al segon semestre del 2023 i sigui l'últim pas abans de l'inici de les obres, que podrien iniciar-se, si tot segueix el seu curs, el 2024.

 

Participació