​Lidl torna a obrir portes a Olot set anys després

La marca alemanya ha inaugurat aquest dijous el seu nou supermercat situat al costat de l'Hospital

L'entrada del nou supermercat Lidl a Olot
L'entrada del nou supermercat Lidl a Olot | Pau Masó
Redacció
15 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:05h
Després de set anys del tancament del supermercat Lidl del barri de Sant Miquel, aquest dijous la marca alemanya ha segellat el seu retorn a la capital de la Garrotxa. Ho ha fet amb la inauguració d'una nova gran superfície situada a la zona de l'estadi municipal, on hi ha la resta de grans supermercats de la ciutat.

"Ja coneixíem Olot i creiem que la ciutat es mereix un LIDL gran. La nostra prioritat ha estat tenir una botiga àmplia i que l'accés per als clients no sigui difícil amb una bona opció d'aparcament", ha explicat Ana Lueño, directora regional de Lidl a Catalunya. Lueño també ha assegurat que la nova superfície fa una "gran aposta" per als proveïdors locals, ja que comptarà amb marques com La Fageda, Noel o Espunya.

La nova superfície de Lidl a Olot té 1.300 metres quadrats, 120 places d'aparcament i compta amb 27 llocs de treball, alguns dels quals es cobreixen amb treballadors que ja van estar a l'anterior Lidl de Sant Miquel. La inversió total per a la construcció del nou supermercat volta els 4,6 milions d'euros.
 

Les caixes del nou supermercat Foto: Pau Masó


Situat a una zona de concentració comercial
Lidl va marxar d'Olot el 2015 buscant una ubicació amb més metres quadrats. Finalment, l'ha trobat a una zona de la ciutat on ja hi ha tres altres grans superfícies comercials com Aldi, Esclat i Mercadona. La parcel·la on s'ha instal·lat la marca alemanya era propietat de l'Ajuntament i l'INCASOL. El consistori va vendre la seva part a l'Institut Català del Sòl a canvi d'altres privilegis a la nova promoció d'habitatges que hi haurà a la zona de les Fonts.

Aquesta operació, però, va comportar crítiques d'alguns grups polítics de l'oposició com el PSC o la CUP. En el seu moment, van acusar l'equip de govern d'afavorir l'arribada de grans superfícies amb qui el comerç local no pot competir. Sobre la concentració de supermercats que hi ha a la zona on s'ha instal·lat Lidl, l'alcalde d'Olot, Pep Berga, ha explicat que "les superfícies comercials els hi agrada situar-se aquí perquè saben que és el lloc on la majoria de consumidors es dirigeixen per comprar".

Sobre la possibilitat de creixement d'aquesta zona l'alcalde, Pep Berga, assegura que "no se sap" perquè "són les marques les que coneixen els estudis, el nombre de consumidors i límits que pot tenir obrir una nova superfície amb el risc que comporta".
Arxivat a