​Polèmica a Junts pel candidat a l'alcaldia de Santa Pau

L'actual regidor del partit al poble diu que ha conegut el futur alcaldable a través de la premsa

David Nàjera va ser el candidat de Junts per Catalunya a Santa Pau el 2019
David Nàjera va ser el candidat de Junts per Catalunya a Santa Pau el 2019 | Ajuntament de Santa Pau
Redacció
14 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:53h
Discrepàncies a Junts per la Garrotxa per part d’un dels seus regidors a la comarca. David Nàjera, actual regidor i excandidat a l’alcaldia de Santa Pau, s’ha mostrat molest per les maneres com la formació ha fet públic la persona escollida per a les eleccions municipals del maig del 2023.

Segons ha explicat Nàjera en declaracions a Ràdio Olot, ha conegut el futur candidat a través de la premsa sense que el partit li comuniqués que ja no compten amb ell. “No han vingut a explicar-me res”, assegura l’actual regidor. Fa setmanes, Junts va anunciar que Ignasi Grabolosa seria l’escollit per optar a l’alcaldia de Santa Pau en els pròxims comicis municipals. 

Ara Nàjera ha criticat les maneres de Junts i creu que darrere aquesta decisió hi ha la voluntat de moderar el discurs independentista. A través de Twitter ell mateix ha afirmat que Junts “no vol continuar amb un convergent patriòtic”. 

Junts es desmarca
A causa de les paraules de Nàjera aquest dimarts el partit ha sortit al pas i ha emès un comunicat a través de les xarxes socials on es respon al regidor. Asseguren que en el moment fundacional de Junts l’any 2020, Nàjera va escollir quedar-se al PDECAT, fet que va comportar mantenir-se com a regidor demòcrata i no com a membre de Junts la resta del mandat. “Actualment no té cap relació amb la nostra formació, cosa que ens eximeix de cap obligació i/o explicació per part nostra”, diu el comunicat. A més, des de Junts per la Garrotxa demanen a Nàjera que “deixi de tergiversar la veritat” i li desitgen “molta sort en el camí que consideri més oportú”.