El final de la calor ja té data i és més a prop del que ens pensem

El Meteocat preveu que les temperatures es normalitzin arreu del territori i, fins i tot, que arribin a ser més baixes del que acostumen per l'època de l'any

Un home es refugia de la xafogor a l'ombra d'un arbre
Un home es refugia de la xafogor a l'ombra d'un arbre | Pau Ollé.
NacióDigital
13 de setembre del 2022
Quan s'acaba definitivament la calor? Possiblement és una de les preguntes més repetides els darrers dies. Ara que ja estem al setembre, hi ha qui també veu a tocar l'arribada de la tardor a finals de mes i, amb ella, un canvi en les temperatures. El cert, però, és que les previsions són esperançadores i el punt d'inflexió començarà a notar-se a partir d'aquest mateix dimarts amb l'arribada de les primeres precipitacions a diversos punts del país.

No obstant això, avui hem tornat a viure una nit tropical que s'ha deixat arrossegar fins a primera hora del matí. Les temperatures han estat més altes que ahir, amb uns valors entre els 23ºC i els 25ºC al litoral i les Terres de l'Ebre, entre els 19ºC i els 23ºC a l'interior i entre els 15ºC i els 19ºC a les valls del Pirineu i Prepirineu. Cap al migdia, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la situació de xafogor millorarà, sobretot a l'interior, Pirineu i Prepirineu.

Serà a partir de demà, dimecres, a molt estirar dijous que les temperatures es normalitzaran arreu del territori i, de cara al cap de setmana, seran fins i tot més baixes del que acostumen a ser en aquesta època de l'any.