​Quin temps farà per les Festes del Tura 2022?

Els dies més inestables seran divendres i dissabte

La previsió meteorològica varia segons cada portal i agència
La previsió meteorològica varia segons cada portal i agència | Martí Albesa
Redacció
05 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:32h
Queden menys de tres dies perquè comencin les Festes del Tura 2022 i, com cada any, un dels grans interrogants que hi ha els instants previs és saber quin temps farà. La celebració comença dimecres a la tarda i s'allarga fins diumenge a la nit.

Segons el Meteocat i Meteoblue, les precipitacions haurien de respectar la majoria d'actes i dies de les Festes del Tura d'aquest any. A tres dies vista, la previsió és bona amb el sol com a protagonista la majoria dels cinc dies de festa major. Tot i això, la dita diu que "Per Festes del Tura, pluja segura, i la previsió no trenca la tradició. Segons el Meteocat, la probabilitat de pluja és baixa i assenyala que el dia amb més inestabilitat seria divendres a la tarda.

El Meteoblue també pronostica pluja el divendres i hi afegeix ruixats el dissabte i el diumenge. Segons el portal, el dissabte a la tarda, entre les 18 h i 21 h, és quan hi hauria la probabilitat més alta de pluja (un 55%). Divendres i diumenge les probabilitats serien del 30-40%, sobretot a la tarda.

Pel que fa a l'Aemet, el servei estatal de meteorologia, té pitjors previsions. Segons l'aplicació espanyola, el divendres i dissabte es preveu una probabilitat de pluja d'entre el 75 i 85%. Per a la resta de dies, l'AEMET es mostra optimista amb probabilitats que van des del 15% el dimecres fins al 60% el dijous, segons el moment del dia.

I Eltiempo.es pronostica que dissabte serà el dia més inestable de les Festes del Tura amb la possibilitat que caiguin fins a 20 litres per metre quadrat a partir del migdia i fins al vespre. També apunta que pot caure algun ruixat el divendres al vespre.

La Cercavila respira tranquil·la, de moment
Si la previsió continua igual, la pluja respectaria un dels actes més populars de les Festes. Ni el Meteoblue, ni Meteocat pronostiquen pluja el dimecres a tres quarts de sis de la tarda. Això fa preveure que la Cercavila podria sortir sense impediments i, així, destapar com Déu mana les Festes del Tura del retorn. Només l'Aemet i ElTiempo preveuen una petita probabilitat de ruixats durant la tarda de dimecres.

Les temperatures, fresques de nit
Més enllà de la pluja, per Festes del Tura també importa la temperatura. Segons les previsions, durant el dia serà agradable, amb màximes que s'acostaran els trenta graus. A la nit, però, les mínimes de matinada poden arribar als 15 graus, segons el Meteocat.
Arxivat a