​Les Festes del Tura 2022 tindran més presència policial per tornar de nit a casa i més controls d'alcoholèmia

En total, un centenar d'agents de la Policia Municipal i Mossos d'Esquadra vetllaran per evitar qualsevol incident durant una festa major que els cossos afirmen que arriba "amb moltes ganes"

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | Martí Albesa
02 de setembre del 2022
Actualitzat a les 17:23h
Des de fa anys, la Policia Local d'Olot i els Mossos d'Esquadra es coordinen per establir el dispositiu de seguretat de les Festes del Tura. Aquest 2022, serà similar que el 2019, l'últim any de les Festes del Tura prepandèmiques. En una entrevista a NacioGarrotxa, els responsables de la Policia Local d'Olot, Ignasi López, i el cap dels Mossos d'Esquadra a la Garrotxa, Ignasi López, expliquen com serà el dispositiu.

Enguany, comptarà amb un centenar d'agents (entre policies i mossos) repartits en diferents horaris i tasques. També hi haurà furgonetes ARRO i la unitat canina de la Policia Local que patrullarà durant la nit. Tots dos cossos coincideixen a dir que aquest 2022 és un any molt esperat i que, sobretot, els joves tenen moltes ganes de festa: "La presència a les festes d'altres pobles de la comarca ha estat important i, per tant, hem de preveure que l'assistència de gent serà important i, per això, hem dimensionat una mica més el dispositiu", comenta López.

Presència policial per tornar a casa
A part de la unitat canina de la Policia Local, enguany, una de les novetats serà que els Mossos d'Esquadra augmentaran la seva presència en eixos de sortida i entrada al Nucli Antic, on hi ha els concerts i les activitats. S'ha planificat que hi hagi presència de vehicles i agents dels Mossos d'Esquadra de manera perimetral al Firal d'Olot i també a la zona de la confluència entre el carrer Sant Rafel i la plaça Clarà. "Volem crear una percepció de seguretat a l'hora que el jovent marxi cap a casa o els pares vagin a buscar els fills a la zona de la plaça Clarà", diu Ortiz.
 

Agents de la Policia Local d'Olot Foto: Martí Albesa


Protocol de punxades
Enguany, els Mossos, juntament amb l'Hospital d'Olot, també han creat un protocol per a possibles casos de punxades. Tot i que no se n'ha detectat cap aquest estiu a la Garrotxa, el cos estarà preparat: "El protocol diu que qualsevol noi o noia que senti que li han fet una punxada, primer cal mirar si pot identificar l'autor, anar al centre mèdic ubicat a la plaça de l'U d'Octubre i immediatament l'Hospital activarà un facultatiu que si confirma que és una punxada, s'iniciarà el protocol sanitari i nosaltres cridarem el metge forense per començar a obrir diligències per a la investigació", explica el cap dels Mossos a la Garrotxa.

Més conductors beguts i més controls a les Festes
Per altra banda, els Mossos d'Esquadra es mostren preocupats per l'augment de casos de conductors beguts. En declaracions a NacióGarrotxa, Ortiz afirma que a les festes de poble d'aquest estiu a la comarca s'ha detectat un augment important de casos: "Normalment, als controls d'abans de la pandèmia, quan feies seixanta lectures, et sortien sis o set positius de drogues o alcohol. Ara et poses les mans al cap: les lectures que es van fer aquest últim cap de setmana, de seixanta van sortir trenta positius en alcohol o drogues. Això ens preocupa". Per aquesta raó durant aquest any està previst que augmentin els controls d'alcoholèmia a les principals vies d'accés a la ciutat durant les Festes del Tura.
Arxivat a