Cancel·len la Batalla de l’Aigua i l’Escuma de les Festes del Tura a causa de la sequera

Així ho ha decidit l’entitat, ja que la Garrotxa es troba en alerta hidrològica

Imatge d'arxiu de la Batalla de l'Aigua de les Festes del Tura
Imatge d'arxiu de la Batalla de l'Aigua de les Festes del Tura | Martí Albesa
Redacció
02 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:34h
Fa només una setmana, l’Agència Catalana de l’Aigua va decretar l’alerta hidrològica per sequera pluviomètrica a la Garrotxa. Això ha fet que entressin en vigor diverses restriccions en els consums d’aigua domèstic, industrial i agrícola. 

Entre les restriccions, hi ha també els usos recreatius i aquí s’hi inclouen les Festes del Tura. Un dels actes que més aigua consumeix per la festa major és la Batalla de l’Aigua i l’Escuma, una activitat que consisteix en una guerra d’aigua a la plaça de l’U d’Octubre d’Olot. Organitzada pels Marrinxos, s’omplen diverses piscines d’aigua (una de les restriccions que també ha imposat l’ACA) i s’instal·la un canó d’escuma perquè els més petits i els més grans puguin jugar amb l’aigua i el sabó. 

Davant el context de sequera que viu la comarca aquests dies, els organitzadors han decidit anular l’acte. “La delicada situació de sequera que està vivint el nostre país, ens ha fet prendre aquesta decisió per sentit comú i per ètica; creiem que no podem celebrar un acte en el qual s’usa un bé tan apreciat com l’aigua per un ús recreatiu”, asseguren des dels Marrinxos. 

La Batalla de l’Aigua i l’Escuma s’havia de celebrar el dijous 8 de setembre a dos quarts de cinc de la tarda a la plaça de l’U d’Octubre. Finalment, aquest 2022, no serà així. De moment, no està previst que s'hagi d'anul·lar cap més acte de la Festes Major d'Olot. 

Arxivat a