METEOROLOGIA

Divendres amb possibles tempestes i dissabte tranquil a la Garrotxa

Els xàfecs aniran pujant pel litoral fins a estendre's per tot el territori aquest divendres

Cel de tempesta a Rubí | Marta Casas
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 2 de setembre de 2022 a les 08:55 |
Tocarà continuar mirant les previsions meteorològiques a l'hora de muntar plans. La nit i matinada d'aquest dijous a divendres han tornat les pluges a Catalunya. Ho han fet al sud del país, a comarques com el Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès.

Al matí, els xàfecs aniran pujant pel litoral fins al nord. Així, entre les 8 i les 14 hores estan en alerta el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Maresme, la Selva, el Baix Empordà i l'Alt Empordà.


Serà a mig matí i fins a la tarda quan les tempestes s'escamparan per gran part del territori. Només les comarques lleidatanes s'escaparan dels ruixats. Els xàfecs anunciats pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) poden superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora i anar acompanyats de fortes ratxes de vent i calamarsa.

La nit i matinada de divendres a dissabte, rebran les comarques on abans no hagin patit tempestes. Aquestes són la Noguera, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. En aquella franja, el Baix Penedès, el Tarragonès i el Baix Camp podrien rebre nous temporals.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació