​L'Ajuntament d'Olot encara no ha sancionat cap propietari per tenir pisos buits

Així ho denuncia la CUP, qui ha iniciat una campanya per evidenciar els habitatges desocupats que hi ha al Nucli Antic

Jordi Gasulla acompanyat d'altres membres de la CUP
Jordi Gasulla acompanyat d'altres membres de la CUP | Martí Albesa
Redacció
01 de setembre del 2022
Actualitzat a les 8:43h
El 2021 l'equip de govern va assegurar que a partir del gener del 2022 es començaria a aplicar el recàrrec del 50% de l'IBI a aquells propietaris que tinguessin pisos buits. Ha passat més de mig any i, segons la CUP, encara no s'ha tramitat cap expedient sancionador. El partit es mostra sorprès pel fet que tots els tràmits i ordenances estan aprovades, però a l'hora de la veritat, no s'apliquen.

"Volem denunciar que l'Ajuntament no fa servir les eines que disposa per mobilitzar el parc d'habitatge buit", diu el portaveu de la CUP Olot, Jordi Gasulla. "Tot i que el recàrrec de l'IBI es va aprovar el 2019, 2020 i el 2021, però encara avui dia no s'ha aplicat mai aquest recàrrec. Demanem que el consistori faci servir totes les eines que té a l'abast", afegeix Gasulla.

Per evidenciar "la indecent" quantitat d'habitatges buits que hi ha al Nucli Antic d'Olot, la CUP ha iniciat una campanya per visualitzar els 106 habitatges tapiats que hi ha al centre de la ciutat. El partit té previst enganxar uns 200 cartells, on s'hi exposen les dades d'immobles buits i tapiats que hi ha al Nucli Antic. Segons la CUP, basant-se en l'últim estudi d'habitatge que va publicar l'Ajuntament el 2021, actualment hi ha 593 habitatges i 210 locals buits al barri Vell.

Jordi Gasulla acompanyat d'altres membres de la CUP Foto: Martí Albesa


La campanya s'ha anomenat "La ruta de les Tàpies" (inspirada en la ruta gastronòmica de les tapes que es fa al maig) i convida als olotins a recórrer, a través d'un mapa, els diferents punts del centre de la ciutat on hi ha immobles tapiats. "Per nosaltres les tàpies són la demostració més flagrant de l'abandonament del Nucli Antic. Demostren que tant els grans propietaris com els diferents equips de govern han abandonat la feina de posar a disposició social els habitatges que hi ha al centre de la ciutat", ha dit Gasulla.
Arxivat a