​L'Ajuntament d'Olot vol començar a reformar Can Monsà el 2023

Les obres costarien 2,8 milions d'euros i podrien estar fetes en un termini de tres anys

Façana de l'edifici de Can Monsà al carrer Fontanella d'Olot
Façana de l'edifici de Can Monsà al carrer Fontanella d'Olot | Google Maps
20 de setembre del 2022
Actualitzat a les 8:57h
L'Ajuntament d'Olot té la intenció de remodelar l'edifici de Can Monsà. Es tracta d'una instal·lació municipal que acull diferents entitats que fan formació reglada i no reglada. L'equipament està ubicat al carrer Fontanella i hi conviuen la Fundació Kreas, la UNED, la Fundació d'Estudis Superiors i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Des de fa anys, el consistori treballa per poder ampliar i reformar aquest edifici i, de fet, fa un any es va enderrocar un immoble adjacent que ara permetria reubicar l'entrada de l'equipament i reaprofitar la planta baixa. El consistori ja té sobre la taula una memòria que ha recollit les necessitats de les entitats que formen Can Monsà, el pressupost de les reformes i els terminis.

La reforma permetria reubicar els espais de la primera planta i aprofitar la planta baixa que ara mateix no s'utilitza, costaria uns 2,8 milions d'euros i les obres es podrien allargar tres anys.

Segons el regidor de Promoció Econòmica de la ciutat, Estanis Vayreda, la Fundació Kreas aportaria fons propis per finançar els treballs: "S'ha fet una memòria per conèixer el pressupost, els terminis i saber quina part hauria d'assumir l'Ajuntament i quina la Fundació Kreas".

Vayreda també ha confirmat que la intenció de l'equip de govern és començar les obres l'any que ve, si el pressupost ho permet. De fet, ja s'ha posat fil a l'agulla a l'encàrrec d'un projecte executiu de la reforma. El consistori ja està preparant les clàusules per a la licitació del projecte.
Arxivat a