el temps

Divendres i dissabte amb amenaça de ruixats intensos a la Garrotxa

L'alerta per pluges es relaxa però seguirà activa també de cara al cap de setmana

Llamp amb les seves branques aquest dijous a Vic | Emili Vilamala
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 26 d'agost de 2022 a les 11:33 |
Els ruixats intensos que han acompanyat Catalunya durant bona part de la setmana i del mes d'agost es relaxen, però encara mantenen 14 comarques en perill durant aquest divendres. A més, les pluges també seran protagonistes durant dissabte i mantindran set comarques en alerta en diferents moments del dia.

En concret, de les 12 a les 18 hores d'aquest divendres el perill en nivell moderat se situa, per una banda, a l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Moianès, Osona, la Garrotxa i el Ripollès i per l'altra, de 18 a 24 hores al Tarragonès, el Baix Penedès i el Garraf.

 

Per altra banda, de cara al dissabte, de 12 a 6 de la matinada el perill es mantindrà al Tarragonès, el Baix Penedès i el Garraf menter que de 12 a 18 hores tornarà al Vallès Oriental, la Selva, Osona i la Garrotxa. A més, durant les tardes de divendres i dissabte també hi ha previsió de pluges i tempestes al Pirineu i el Prepirineu i en alguns punts de la Catalunya Central.

En tots els territoris en perill moderat es pot superar el llindar dels 20 litres en 30 minuts i els xàfecs aniran acompanyats sovint de tempesta i localment de calamarsa o pedra. Protecció Civil demana precaució i encara manté activat el Pla Inuncat vigent des dels ruixats d'aquest dijous.


Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació