​Quant recapta l'Ajuntament d'Olot amb radars i multes de trànsit?

El consistori recull més de mig milió d'euros en infraccions diverses

Imatge d'un cartell de radar
Imatge d'un cartell de radar | ACN
13 de setembre del 2022
Actualitzat a les 8:55h
Recentment, l'Ajuntament d'Olot ha anunciat que privatitzarà el servei de gestió de multes i sancions que fins ara portava a terme el mateix consistori. A partir del 2023, una empresa privada serà la responsable de comunicar, gestionar i recaptar les sancions i multes de trànsit, aparcament i altres governatives que tinguin lloc a la capital de la Garrotxa. En aquest context, a NacióGarrotxa hem posat la lupa en els números que suposen les multes i sancions per a l'Ajuntament d'Olot.

Segons el pressupost del 2022, el consistori olotí recull 516.500 euros en multes i sancions de tota mena. N'hi ha d'urbanístiques, de circulació, de radars o dels parquímetres. Les més importants són les de circulació, que representen 240.000 euros anuals, gairebé la meitat del total de la recaptació (el 46%).
 
 

En el cas dels radars, també és una de les xifres més altes entre els ingressos per multes i sancions. Anualment es recullen al voltant de 200.000 euros amb els radars instal·lats a diversos carrers d'Olot, com l'avinguda Sant Jordi o a la carretera de les Tries.

Les multes provinents del parquímetre de la ciutat també és una font d'ingressos important que representa al voltant de 60.000 euros a l'any. Aquesta és la xifra que es recull amb tots aquells conductors que no posen tiquet a la zona blava o bé s'excedeixen de temps.

La recaptació, marcada per la pandèmia
En el pressupost del 2022, l'Ajuntament ha previst que, amb la desaparició de la pandèmia de la covid, el nombre d'infraccions es recuperi. De fet, el 2020, els ingressos a través d'infraccions i multes van caure un 22%. Així es reflecteix en la previsió d'ingressos que va fer l'Ajuntament el 2021, en què la quantitat a ingressar a través de sancions va passar de 611.500 euros el 2020 a 476.500 el 2021. Aquest 2022 es preveu que la xifra es recuperi i torni a superar el mig milió d'euros.
 
 

Arxivat a