1 de 10
carreteres

​El Consell Comarcal millorarà la carretera de la Vall del Bac

Les obres consistiran en la reforma d'alguns trams de l'asfalt i punts estructurals del traçat

La carretera de la Vall del Bac | Martí Albesa
per Pau Masó, La Vall de Bianya, Catalunya | 14 de setembre de 2022 a les 08:00 |
Una de les carreteres que connecta Montagut i Oix amb el Ripollès viurà diferents treballs de millora els pròxims mesos. El Consell Comarcal de la Garrotxa ha adjudicat recentment les obres de millora de la carretera de la Vall del Bac que recórrer, majoritàriament, per la Vall de Bianya i que té un traçat d'uns 20 quilòmetres de llarg.

Els últims anys la carretera ha patit diferents desperfectes i el passat mes de febrer el Consell Comarcal la va incorporar com a prioritat dins el pla d'actuacions de camins de la Garrotxa 2017-2022. Ara, l'ens ha decidit licitar i adjudicar les obres de millora d'aquesta via que, finalment, aniran a càrrec de les empreses Arico Forest i Josep Vilanova.


Els treballs consistiran, en una primera fase, en el desbrossament i aclarida de la vegetació que hi ha als vorals de la carretera. També es tallarà brancada per facilitar el pas de camions de Bombers, vehicles d'emergència i maquinària agrícola.
 

Un sector de la carretera desgastat pel pas del temps Foto: Martí Albesa


En la segona fase dels treballs s'actuarà en el ferm i l'estructura de la via. Es repararan flonjalls del paviment, es netejaran esllavissades, es netejaran cunetes i es faran actuacions especials a set punts del camí que tenen importants afectacions a la base de la plataforma. En alguns d'aquests punts, fins i tot, s'ha hagut de restringir la circulació dels vehicles en la meitat de la via.

L'obra té una durada de tres mesos i mig i el pressupost puja un total de 434.000 euros que es finançarà a través del Consell Comarcal i els ajuts de la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral. En tot moment, els treballs mantenen el traçat i la rasant d'una carretera secundària que mesura quatre metres d'amplada i que és una via alternativa per connectar el Ripollès i la Garrotxa.

 

Participació