​Olot allarga l'estada dels seus visitants

Gairebé la meitat dels turistes que aterren a la capital garrotxina passen quatre o més nits a la ciutat

Imatge promocional de Turisme Garrotxa
Imatge promocional de Turisme Garrotxa | @turismegarrotxa.
Redacció
30 d'agost del 2022
Actualitzat a les 22:02h
Olot continua fent passos endavant cap a un dels objectius turístics que es marca la ciutat i la Garrotxa: allargar la visita dels turistes. El passat mes de juliol, segons dades de l'Oficina de Turisme d'Olot (situada al carrer Sant Rafel), el 48,41% de les persones ateses van passar quatre o més nits a la ciutat. Això són 10 punts més respecte a l'any passat (34,68%).

"Es tracta d'una dada significativa. Busquem que la gent pernocti més dies a la comarca perquè això impacte molt significativament al sector econòmic local. Com més dies es passin a la nostra comarca, més despesa hi poden deixar. La xifra ens alegra perquè demostra la recuperació del sector turístic després de la pandèmia", diu la regidora de Turisme d'Olot, Gemma Canalias.

Recuperació i consolidació de l'agost
I és que tot indica que aquest estiu es tornaran a igualar les dades del 2019. Durant el juliol, l'ocupació turística a Olot ha estat del 55,45% de mitjana, quatre punts per sobre de l'any abans de la pandèmia i molt similar a les xifres del 2021. La previsió per a l'agost, però, és més alta i Turisme Garrotxa espera tancar aquest mes al voltant del 85% d'ocupació turística.

Pel que fa a l'interès dels turistes que visiten la comarca, la natura segueix sent el principal atractiu. Per això, la visita al Montsacopa, la Moixina o la Fageda són algunes de les activitats més demanades. A part, també hi ha els itineraris i les activitats familiars com a segona i tercera opció més reclamada pels visitants.
Arxivat a