Els Catarres, The Tyets i Orquestra Maribel, caps de cartell de les Festes del Tura 2022

També hi actuaran el Pony Pisador, Germà Negre, Pupil·les o l'Lal'ba

Imatge d'arxiu d'Els Catarres
Imatge d'arxiu d'Els Catarres | Juanma Peláez
22 d'agost del 2022
Actualitzat a les 12:21h
Les Festes del Tura 2022 ja han destapat tots els artistes que en formaran part. La Festa Major d'Olot oferirà un cartell musical amb una trentena d'actuacions i grups. Els més destacats seran Els Catarres, The Tyets i Orquestra Maribel. Tots tres actuaran al Firal dissabte 10, dijous 8 i dimecres 7, respectivament. 

A més d'aquests tres grups també hi destaquen altres conjunts com el Pony Pisador, Germà Negre, Maleducazione Alcolica, Pupil·les, Biflats, Xarim Aresté o Doble & Hugsound, entre altres. La majoria dels concerts tindran lloc durant les nits de Festes del Tura que aniran del dimecres 8 al dissabte 10 i en quatre escenaris diferents: el Firal, la plaça Major, la plaça Campdenmàs i el passeig de la Muralla. 

Un dels ingredients que es busca amb la programació musical de Festes del Tura és la descoberta de grups. Aquest any als escenaris de la Festa Major d'Olot també hi pujaran grups i artistes emergents per descobrir com Habla de mí en presenteLal'Ba, River Omelet, Monique Makon o Paula Peso.
 

Imatge d'arxiu dels concerts de Festes de l'any passat, en plena pandèmia. Foto: Martí Albesa


Com en l'última edició prepandèmica, les Festes del Tura també guarden enguany un concert sorpresa. La Comissió de Festes anunciarà durant la festa major a través de xarxes socials el nom de l'artista, el lloc on actuarà i l'hora. El que sí se sap és que serà dissabte a la tarda al Firal. El 2019 l'artista sorpresa va ser Di-Versiones amb un concert de tarda al Firal. 

Els concerts de Festes estan pensats per a totes les edats i, per això, també hi haurà actuacions familiars com les de Lali BeGood (dijous a les 18 h al Firal) o Dàmaris Gelabert (dissabte a les 17.30 h també al Firal).
 

Un dels concerts de les Festes del Tura 2021. Foto: Martí Albesa


Els DJ de Festes del Tura
Les nits de Festes també tindran música electrònica. Dijous, divendres i dissabte el passeig de la Muralla es transformarà en la "plaça electrònica". En aquest espai hi passaran artistes de diferents branques de la música electrònica que punxaran des de les 17 h fins a ben entrada la matinada. 

A part de la música electrònica, també hi haurà discjòqueis que tancaran les nits de Festes del Tura. Cada dia al Firal, hi haurà l'actuació DJ que posarà punt i final a la jornada. Aquest 2022, els discjòqueis de festes són Albert Zambrano, Ale Cruz, Àngel i Dimoni, DJ Capde i els discjòqueis de la Norantada (Toni Peret, Josep Maria Castells i Quique Tejada). 

Consulta tota la programació musical de Festes del Tura aquí
Arxivat a