Més de cent actes ompliran les Festes del Tura del retorn

Es mantenen totes les activitats després de tres anys d'aturada per la pandèmia

Imatge de la presentació del programa de festes que ha tingut lloc aquest dilluns al matí a la Sala Torín d'Olot
Imatge de la presentació del programa de festes que ha tingut lloc aquest dilluns al matí a la Sala Torín d'Olot | Ajuntament d'Olot
22 d'agost del 2022
Actualitzat el 23 d'agost a les 17:55h
Les Festes del Tura ja han destapat aquest dilluns tota la programació per aquest 2022. És el pas previ per el retorn de la Festa Major d'Olot del 7 a l'11 de setembre. Després de tres anys, la celebració tornarà al format habitual i ho farà mantenint tots els actes que hi havia abans de la pandèmia. 

"Les mateixes entitats tenien por que s'acabés apagant la flama després de tres anys de pandèmia, però la il·lusió de tornar a fer Festes del Tura haurà estat l'oportunitat per tornar a donar vida a totes les entitats. No només no perdem actes, sinó que molts milloren amb ganes d'innovar", diu el regidor de Festes d'Olot, Agustí Arbós. I és que un dels puntals de la festa major de la capital de la Garrotxa són els actes popular organitzats des de les associacions. 

En la presentació del programa de Festes, l'alcalde, Pep Berga, també ha admès que "mai s'hauria pensat haver de dir que enguany serien unes Festes del Tura normals". Berga també ha afegit que aquest 2022 "tindrem unes Testes del Tura amb tot allò que les fa normals: amb gratuïtat i amb més d'un centenar d'activitats al centre de la ciutat". 

Més enllà dels actes populars com la Turinada, el Concurs de Paelles, la Norantada o el Seguici, entre altres, la Festa Major d'Olot també oferirà una quarantena de concerts amb grups com Els Catarres, The Thyets o Orquestar Marbiel com a caps de cartell. 

Aposta per a les activitats familiars
Enguany també s'ha volgut reforçar el caràcter familiar de les Festes amb dos concerts familiars i activitats de matí per als més menuts com un espectacle de circ o jocs familiars a la plaça Major. "Fem una aposta important per la programació familiar. Són activitats que volen donar transversalitat a les festes", ha explicat el regidor de Festes. 

A partir d'aquest dimarts es començaran a repartir els més de 20.000 programes impresos per les cases de la ciutat. Enguany, el pressupost de Festes del Tura supera els 300.000, un fet que fa que sigui lleugerament més elevat que les últimes edicions. Tot i això, també s'han buscat nous ingressos amb nous patrocinis per a concerts i espais de la festa major. 

Consulta el programa complet de Festes del Tura aquí.

 
Arxivat a