«Alcarràs», de la garrotxina Carla Simón, fa el salt a les plataformes

El film es podrà veure a Prime Video, Filmin, iTunes, Movistar Plus+, Vodafone, Orange, Google Play i Rakuten

La família protagonista d'Alcarràs
La família protagonista d'Alcarràs | ACN
I.M.
19 d'agost del 2022
Actualitzat a les 8:49h
Alcarràs fa el salt aquest divendres a les plataformes audiovisuals. La pel·lícula de la garrotxina Carla Simón es podrà veure a Prime Video, Filmin, iTunes, Movistar Plus+, Vodafone, Orange, Google Play i Rakuten.

La cinta, que acumula 365.000 espectadors a les sales de cinema espanyoles i més de 2,2 milions recaptats a taquilla, s’ha estrenat recentment al Sarajevo Film Festival, als cinemes d’Alemanya i Holanda i la setmana que ve arriba a Grècia i properament al New York Film Festival.

En declaracions a l’ACN, el director editorial i cofundador de Filmin, Jaume Ripoll, afirma, respecte a l’èxit d’Alcarràs, que “l’èpica de la quotidianitat és més rellevant pels espectadors d’avui que la falsa èpica dels ordinadors” i els efectes especials.

La pel·lícula de la cineasta de les Planes d'Hostoles arriba a diverses plataformes i una d’elles és Filmin. El seu director editorial i cofundador celebra, en declaracions a l’ACN, que la pel·lícula arribi a Filmin poc després d’estar entre les 30 pel·lícules preseleccionades als Premis del Cinema Europeu i a una setmana que s’anunciïn les pel·lícules espanyoles preseleccionades per l’Acadèmia espanyola per anar als Oscar. També creu que serà una gran oportunitat pels espectadors que encara no l’han vista o pels que volen tornar a veure.

Ripoll afirma que Alcarràs defuig dels prejudicis que es poden tenir vers un cinema més de personatges i contemplatiu. “Si alguna cosa ha aconseguit molt bona Alcarràs és fer que tu com espectador formis part de la família protagonista i quan acaba el viatge tu en siguis un membre més”. Ripoll remarca que a la vegada Simón ha aconseguit que l’espectador senti que està veient una història real i que no és ficció. Creu que la directora demostra el seu talent i capacitat de risc: “Alcarràs és una pel·lícula molt arriscada”.

Ripoll remarca que a Filmin han seguit la trajectòria de Simón. “Vam estrenar Estiu 1993 i programar els seus curtmetratges i completem aquest cicle de la directora amb Alcarràs”, afirma.