Pluges torrencials inunden carrers d'Olot

Amb només dues hores, ha caigut més aigua que en els últims dos mesos

Imatge d'un dels carrers d'Olot que s'han inundat
Imatge d'un dels carrers d'Olot que s'han inundat | Cedida
Redacció
17 d'agost del 2022
Actualitzat el 18 d'agost a la 13:30h

Les pluges han arribat amb força aquest dimecres a la tarda a Olot. Els ruixats han començat cap a les cinc de la tarda i han caigut amb molta intensitat. En alguns moments s'han registrat 45 litres amb només mitja hora, tal com ha informat el meteocat. Al cap d'una hora i mitja, ja havien caigut més de 80 litres d'aigua a la capital garrotxina. 
 



Més aigua amb dues hores que en els últims dos mesos
L'episodi de pluges intenses d'aquest dimecres a Olot s'ha allargat unes dues hores. Amb aquesta estona, a Olot ha plogut més que en els últims dos mesos. Segons dades del Meteocat, des del 25 de maig fins al 16 d'agost havien caigut 85 litres a la capital de la Garrotxa. Aquest dimecres, amb només dues hores n'han caigut un total de 95.

En alguns punts d'Olot el clavegueram ha col·lapsat i s'ha vist l'aigua sortir de sota terra. Els Bombers han rebut cinc avisos a Olot per inundacions a alguns habitatges i arbres caiguts. La Policia Local ha hagut de tallar el trànsit a alguns carrers com la ronda Fluvià i l'avinguda Europa. A més, l'Ajuntament ha demanat a través de les xarxes socials que la població no s'acostés a les lleres dels rius. 

Un dels punts més afectats ha estat el polígon de Pla de Baix i la zona de l'Estadi Municipal. La pluja, però, també ha afectat carrers del centre de la ciutat i carreteres del voltant de la localitat. 
  A part de l'afectació viària i urbana, els ruixats també han obligat a suspendre el partit amistós i solidari entre la Unió Esportiva Olot i el Barça Atlètic. La gespa de l'Estadi Municipal no ha pogut engolir tota l'aigua i ha quedat negada. 
 

L'Estadi Municipal d'Olot on s'havia de jugar el partit aquesta tarda. Foto: Unió Esportiva Olot

Arxivat a