​Les Festes del Tura d'Olot tindran gots biodegradables

Estaran fets de pellofa d'arròs i seran 100% ecològics

El regidor Agustí Arbós i Elisabet Zaragoza amb els nous gots de FDT
El regidor Agustí Arbós i Elisabet Zaragoza amb els nous gots de FDT | Pau Masó
11 d'agost del 2022
Actualitzat a les 11:21h
Aquest 2022 les Festes del Tura faran un pas més cap a la sostenibilitat. A partir d'aquest any, els gots que se serviran a les barraques seran biodegradables. Continuaran tenint el mateix confort i mesura, però la diferència serà que estaran fets de pellofa d'arròs.

Això permetrà que es deixi enrere el plàstic amb què els gots estaven fets fins ara i aconseguir que no hi hagi petjada mediambiental. "Estem contents de fer aquest pas. Hem trobat una oportunitat que encaixa molt amb els reptes que tenim avui en dia", ha assegurat el regidor de Festes, Agustí Arbós.

L'empresa responsable de la fabricació dels nous gots de Festes del Tura és EcoGots. "Substituïm una part del que és el plàstic per pellofa d'arròs, un compost que ens dona unes propietats molt més ecològiques. Els polímers restants per fer la fabricació del got són 100% biodegradables i, per tant, no deixen cap residu de microplàstic al medi ambient", ha explicat Elisabet Zaragoza, CEO de l'empresa.

El got manté la mesura habitual de 330 mil·lilitres, es pot rentar 200 vegades i té una vida útil de 2 anys. Passats els dos anys, el material es transforma en una mena de cera que acaba desapareixent completament i no afecta el medi ambient.

Com cada any, es fabricaran uns 36.000 gots per Festes del Tura. Aquest 2022 encara no s'ha descobert el disseny que, com és habitual, va a càrrec d'un alumne de l'Escola Municipal d'Expressió. Sí que se sap que el dibuix d'enguany anirà a càrrec d'Àngela Gonzàlez i que està centrat en els Gegants d'Olot.
Arxivat a