successos

​Moren diverses cigonyes electrocutades a les Preses

Els fets es van produir aquest dilluns a la tarda

Una de les cigonyes que ha mort electrocutada aquest dilluns a les Preses | @OcellsGarrotxa
per Redacció, Les Preses, Catalunya | 10 d'agost de 2022 a les 08:00 |
Desenes de cigonyes van fer parada aquest dilluns a les Preses com és habitual a l'estiu en els viatges d'emigració que fan aquests ocells. Durant hores es van poder veure els animals instal·lats en alguns arbres del mig del poble i també edificis a prop de la C-152 que travessa la vila.

Les cigonyes van passar la nit a les Preses, però algunes no van poder tornar a arrencar el vol i van morir electrocutades. Així s'ha constatat des d'Ocells de la Garrotxa, un compte de Twitter que des de fa anys es fa ressò de les espècies que viuen i viatgen per la Garrotxa.


Aquest dilluns, l'usuari va penjar diverses fotografies en què apareixen cigonyes mortes a terra, cosa que també va passar fa uns dies a Olot. En la majoria de casos, el causant de la seva mort són les torres elèctriques. Es dona el cas que moltes d'aquestes infraestructures no estan adaptades i els animals s'hi aturen o topen amb els cablejats. Això fa que acabin morint electrocutats. La mort de cigonyes electrocutades és un fet que es repeteix cada estiu. Per això, des dels sectors naturalistes es demana a les companyies elèctriques que mitiguin els riscos de col·lisió i electrocució amb mesures concretes.

 

Participació