​Moren diverses cigonyes electrocutades a les Preses

Els fets es van produir aquest dilluns a la tarda

Una de les cigonyes que ha mort electrocutada aquest dilluns a les Preses
Una de les cigonyes que ha mort electrocutada aquest dilluns a les Preses | @OcellsGarrotxa
Redacció
10 d'agost del 2022
Actualitzat a les 8:37h
Desenes de cigonyes van fer parada aquest dilluns a les Preses com és habitual a l'estiu en els viatges d'emigració que fan aquests ocells. Durant hores es van poder veure els animals instal·lats en alguns arbres del mig del poble i també edificis a prop de la C-152 que travessa la vila.

Les cigonyes van passar la nit a les Preses, però algunes no van poder tornar a arrencar el vol i van morir electrocutades. Així s'ha constatat des d'Ocells de la Garrotxa, un compte de Twitter que des de fa anys es fa ressò de les espècies que viuen i viatgen per la Garrotxa.

Aquest dilluns, l'usuari va penjar diverses fotografies en què apareixen cigonyes mortes a terra, cosa que també va passar fa uns dies a Olot. En la majoria de casos, el causant de la seva mort són les torres elèctriques. Es dona el cas que moltes d'aquestes infraestructures no estan adaptades i els animals s'hi aturen o topen amb els cablejats. Això fa que acabin morint electrocutats.La mort de cigonyes electrocutades és un fet que es repeteix cada estiu. Per això, des dels sectors naturalistes es demana a les companyies elèctriques que mitiguin els riscos de col·lisió i electrocució amb mesures concretes.
Arxivat a