​El Planestiueja't 2022 tanca amb gairebé 8.000 espectadors

El festival de música de les Planes d'Hostoles ha aconseguit una xifra rècord d'espectadors amb l'edició d'enguany

Imatge del concert de Joan Dausà al Planestiueja't 2022
Imatge del concert de Joan Dausà al Planestiueja't 2022 | Festival Planestiueja't
09 d'agost del 2022
Actualitzat a les 16:50h
Amb les dades a la mà, aquest ha estat el Planestiueja't amb més èxit. Després de sis edicions, el festival de les Planes d'Hostoles ha aconseguit la millor xifra d'espectadors que ha tingut mai. En total, 7.920 persones han assistit als concerts que durant aquest juliol han tingut lloc al poble garrotxí. L'última edició prepandèmica del 2019 el festival va agrupar uns 4.000 espectadors. 

"El sentit d'aquest festival és que agradi a la gent, i a la gent li ha agradat. Així ens ho han
demostrat cada setmana, i per això ja treballem per l'any vinent", diu Eduard Llorà, alcalde de les Planes d'Hostoles.

El festival d'aquest any, organitzat pel mateix Ajuntament, ha comptat amb un total de sis concerts, a més de la festa familiar i el Festival Harmonia. Tot plegat ha configurat un conglomerat d'estils i gustos que ha permès captivar tots els públics. Joan Dausà amb 1.100 espectadors, Abba The New Expirience amb 2.500 o el Festival harmonia (Catarres, Buhos i la Suu, entre altres) amb 3.000 persones han estat alguns dels caps de cartell del certamen d'aquest any.

De cara al 2023, l'organització ja comença a preparar la setena edició des d'aquest mateix mes d'agost, tal com afirma Llorà: "L'organització del festival de l'any següent
comença sempre abans que acabi l'anterior". L'alcalde de les Planes també avança que la idea és mantenir el format actual: "és molt possible que repetim format, perquè ha agradat molt. Era una aposta arriscada, però ha funcionat".

Enguany el Planestiueja't ha concentrat totes les actuacions el mes de juliol en cinc caps de setmana i també un d'agost. A més, també ha apostat per concerts de gran format en espais destacats del municipi com la parada d'El Jonquer, sense deixar de banda altres espais més recollits com la Torre dels Til·lers, el Restaurant la Curenya, el Mas Vedruna o el Mas Siubès.